Žigmanov: Ovo je početak nove stranice u istoriji DSHV-a i cele vojvođanske političke scene 1Tomislav Žigmanov, foto: Natalija Jakovljević (arhiva)

Nosilac liste „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), Tomislav Žigmanov, rekao je večeras za Danas da je rezultat koji je ostvarila ova lista „početak jedne nove stranice u istoriji i DSHV-a, ali i cele vojvođanske političke scene“.

Ova lista je osvojila dva mandata koja pripadaju Tomislavu Žigmanovu i Aleksandru Oleniku.

„Ona je ispunila naša očekivanja, u smislu da smo se dobro predizborno pozicionirali, napravili smo dobru saradnju sa drugom manjinskom političkom strankom“, kazao je Žigmanov.

Podseća da je iza ove liste stala, zbog sličnosti sa političkom platformom, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, veliki broj hrvatskih kulturnih udruženja, pojedinaca i nevladinih organizacija.

„Mislim da smo dobro iskomunicirali osnovne ideje načela našeg političkog predizbornog programa, a to je naišlo na pozitivan odaziv kod birača. Rezultat koji smo ostvarili govori da smo bili u svim tim procesima na dostojnoj razini odgovaranja na izazove pred kojima smo se nalazili“, ocenio je Žigmanov.

Kako navodi, prepoznati su kao verodostojni zagovaratelji ideja za koje su se zalagali tokom kampanje.

„Koliko sutra možemo biti u parlamentu Srbije, a naš glas će se čuti. Pokušaćemo artikulisati ono što smo u našim predizbornim narativima predstavili građanima“, rekao je Žigmanov.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari