Žiofre na sastanku sa Vučevićem: Srbija da ubrza usklađivanje sa spoljnom politikom EU 1foto FoNet Milica Vučković

Punopravno članstvo u Evropskoj uniji (EU) ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, poručio je danas premijer Miloš Vučević u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom, koji je podstakao Srbiju da ubrza usklađivanje sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

Kada je reč o reformskoj agendi u kontekstu Plana rasta za Zapadni Balkan, Vučević je naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena ispunjenju zadatih ciljeva do 2027. godine.

Srbija je, kako je ocenio Vučević, jasno trasirala prioritete i pokazala rešenost u završetku ključnih reformi, kao i u nastavku procesa ulaganja u kapitalne projekte, među kojima su najvažniji infrastrukturni, pre svega nastavak izgradnje železničke infrastrukture.

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je Žiofre čestitao Vučeviću na imenovanju i poželeo mu uspešan rad, uz nadu da će tokom njegovog mandata Srbija ubrzati reforme ka pristupanju EU.

Plan rasta EU za Zapadni Balkan je prilika za Srbiju da privuče ulaganja, smatra Žiofre, koji je

poručio da Vlada Srbije treba da nastavi rad na finalizaciji reformske agende, kao i na ključnim reformama, kao što su sprovođenje medijskih zakona i izborne reforme.

Žiofre je podvukao važnost regionalne stabilnosti i istakao da je potrebno da se nastave napori u dijalogu sa Prištinom posredstvom EU.

Vučević je, kako je saopšteno, konstatovao da je saradnja sa Delegacijom EU izuzetno dobra i izrazio uverenje da će se nastaviti na istom nivou i u novom mandatu Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari