Živković: Neozbiljno je na pitanje šta radimo dan posle bojkota odgovoriti - neću da ti kažem 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da zagovornici bojkota ne znaju odgovor na pitanje šta raditi dan posle, napominjući da bojkot ili bežanje nemaju nikakvog smisla.

„Kažem – dajte mi i jedan dokaz da je bojkot rešenje, a onda čujem, ti si izdajica. Pitam, šta radimo sutradan, odgovaraju – neću da ti kažem. To je neozbiljna politika“, rekao je Živković, za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je naveo, „da je malo više pameti no što je danas, napravili bismo zajednički front sa dve liste, grupisali stranke za i protiv Evropske unije, jedna konzervativna desna, druga liberalna proevropska, bez međusobnih svađa u toku kampanje i opozicija bi sa dve liste koje se drže za ruke i idu u istom smeru izašla na izbore“.

„To možemo sada da napravimo, još nije kasno i da na sledećim izborima osvojimo četiri grada i desetak opština u Srbiji, što bi bila jaka infrastruktura opozicije, jer u ta četiri grada živi milion i po  ljudi“, rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, „to je šamar Vučiću, kakav je dobio Erdogan u Istambulu, ili Orban u Budimpešti i Milošević 1996. u Srbiji“.

„Možemo da osvojimo 80 mesta u parlamentu, da imamo poslanike spremne da se pobiju ako treba. To bi bila dobra pripreme za sledeće izbore koji će ubrzo uslediti i na kojima pobeđujemo“, rekao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari