Živković (Nova): Nismo zadovoljni rezultatom izbora, pokazalo se stanje duha građana

Ostavite komentar


  1. Svako ko osvoji manje od 1% treba da mu se zabrani bavljenje politikom.

  2. Gospodine Zivkovicu,od prvog dana ste propagirali izlazak na izbore a bojkotase pitali”sta radimo dan nakon izbora”?Ponovili ste to u 145 izjava za razne medije i konferencije za stampu!Da li ste jednom sebe pitali”Sta radimo dan posle katastrofalnog rezultata na izborima”???Niste naravno…vi kao i Sergej,Zelenivic i Paunovic ste veliki gubitnici ovih izbora a pobednik posle AV jedino moze da bude Stamatovic!Bojkotasi su tamo gde su…bar se nisu brukali,vi jeste!

    1. Pa kako vas(tebe) i ostale politicare koji ste izasli na izbore nije sramota da krivite narod. Polakomili ste se na plate poslanika i kad vam je av bacio udicu (a mislim buckalo) od 3% odmah ste poleteli na izbore. Sram vas sve bilo.

      1. Kad je neko glup, i upeca se na 3%, zar takav tupan treba da vodi državu?Vučić kao da je bio na pecanju, bacio mamac od 3%, a somovi se sami upecali, ali… Hvala im što su dokazali da ipak nema diktature.

    2. Necu da se pretplatim na vas list iako ga dugi niz godina citam samo zbog cenzure”dupliran komentar”.Pa kako vas(tebe) i ostale politicare koji ste izasli na izbore nije sramota da krivite narod. Polakomili ste se na plate poslanika i kad vam je av bacio udicu (a mislim buckalo) od 3% odmah ste poleteli na izbore. Sram vas sve bilo.

    3. Necu da se pretplatim na vas list iako ga dugi niz godina citam samo zbog
      cenzure”dupliran komentar”.

  3. Čoveče, hoceš li shvatiti…
    Tvoj i Zoranov 05.oktobar je prošao, ne možeš preci 0,5%, a svi vi zajedno ( bivši DS), realan cenzus od 5%.
    Ne davite više Srbiju sa svojim frustracijama i sujetama.
    Čeda, Čanak, Boris, Šule, Čomicka, Balša…gotovo je.
    Shvatite to i ne brukajte se više.

    1. Tako je, gotovo je. Vampiri se nisu upokojili, vratili se, sad ciste sve pred sobom sto nisu stigli do 2000.godine. Gotovo je.

  4. Pusti građane…a da možda sa tobom nije nešto u redu?
    Jesi li na to pomislio?

    1. Zivkovicu narod iz Nisa dobro zna a i ostali sta si imao pre bavljenja politikom a sta posle. Cim si usao u politiku odmah namestaj d tresnjivog drveta,kola,kuca, udeo u aerodrom u Nisu, vinogradi na Fruskoj gori uz subvenciju od pola miliona evra kone si prodao po kozna kojoj vecoj ceni a subvenciu si uzeo. E pa Zivkovicu sledeca distinacija po pravdi bo bila u Zabeli.Ovo su podaci koje je stampa objavila i to svi znaju i niko te nece.

  5. Odradio si svoje, uzmi šta ti je obećano i skloni sw više !!!

  6. Ostavka? Koštunica je dao ostavku i nestao iz politike kad nije prešao cenzus.

  7. Sta ces s golo d*pe medju pijane goste? Nemas prava da se dzapas, lepo su ti govorili da sedis kuci i uzivas. Ali ne, ti si pametan, ti znas bolje od drugih. E sad ces lepo da ides i vise da ne dolazis.

  8. Konačno ćeš morati da živiš od nepošteno stečenog kapitala dok si se bavio politikom, gnjidetino.

  9. Dragi gospodine Zivkovicu,Trifunovicu,Zelenovicu,Paunovicu,Jovanovicu Metla,gospodo Comic ,sram Vas bilo.Svojim delima ste zasluzili da odete politicko smetliste istorije bavljena politikom.Sram Vas bilo.

  10. Onog trenutka kada je opozicija odlucila da ne ide u jednoj koloni (bilo u bojkot, bilo u izbore) postalo je jasno da ste krahirali. Vi ste Zorane bili jedan od nerazumbijih za dogovor i time je krivica na Vama. Zelim Vam sve najbolje, ali i preporucujem da zbog nase buducnosti batalite politiku. Red je na mladje i razumnije.

  11. AV vas je navukao smanjenjem cenzusa na 3% a vi se primili kao mladi majmuni

  12. A malo odgovornosti za rezultat i lošu procenu? Ostavka na mesto presednika stranke? Na kraju je ispalo da je Dr. Vojislav Koštunica bio najprincipijelniji političar. Kada DSS nije prešao cenzus podneo je ostavku.

  13. Jasno je bilo kakve su vam sanse na izborima u ovakvim uslovima ali vi ste bili uporni u svom bezumlju. Znaci ili ste izasli na izbore iz licne koristi ili su vam sposobnosti da procenite situaciju katastrofalne. U svakom slucaju dobili ste sta ste zasluzili.

  14. Takozvana opozicija ne može da shvati da je kvar u njoj. Za kakvo opšte dobro se borila ne pitajući za cenu koju ona mora da plati? Ni za kakvo. Osim parolaških opštih mesta, iz komfora u kome žive, nisu pružili ništa. I ono malo autentičnih i samostalnih inicijativa samosvesnog građanstva u Srbiji su uz, manje-više nevidljivo, sadejstvo režima bez milosti gušili. I to tako što su korumpirali pojdince iz tih asocijacija i tako što su ih motivisali da se obračunavaju sa doslednim građanima, organizovanjem hajki protiv nezavisnih i slobodnomislećih ljudi… Nije glavni problem u „diktaturi“, „medijskoj blokadi“…, već u suvorparnoj bezidejnosti, neprincipijelnosti, stvarnom kukavičluku, kooperativnosti sa centrima moći (političkim, finansijskim…), korumpiranosti, parolaškom jeziku umesto politike… Partije su otuđene od običnih ljudi, okrenute sopstvenom interesu… Niti jedna nije okrenuta društvu i ni jedna ne želi da ima bilo kakvo stvarno znanje o društvu. U takvim uslovima će svaka autokratija, služeći se njoj primerenim sredstvima (demagogija, obećanja, pritisci, prikrivene pretnje, osveta, atak na život i životne šanse, lako korumpiranje nezadovoljnih…) bez ikakvih teškoća zadugo još vladati. I dokle god prestoničke partijske i NVO centrale budu sebe smatrale jedinim vlasnicima „istine“, dokle god u šapama grčevito držale taj monopol, dotle će vascela Srbija trunuti i satrunuti u svojoj beznadežnosti.
    Mada ne volim istorijske reminisccencije, ne mogu da se otmem utisku da su svi istinski oslobodilački pokreti u Srbiji kretali iz tzv. unutrašnjosti, mimo i uprkos „demokratski“ mondenskoj prestoničkoj gospodi i gospodičićima, što če reći da je, spram unutrašnjosti, prestonica spoljašnjost.

  15. A, ne, ne, ne, g.Živkoviću, nemate ama baš nikakvo pravo da sad kukate!
    Znali ste vrlo dobro u šta, a naročito s kim, se upuštate, tako da sada – tišina tamo!
    Da bar niste onoliko pametovali „znamo da ne valja, ali treba se boriti“. I vi ste se borili. Ali za šta ste se IZborili? Ni za šta! Iako je takav rezultat bio neverovatno lako predvidljiv, vi ste ipak insistirali da se „borite“. Vrlo viteški, svaka čast! Sad imate sasvim po zasluzi.

  16. Ima jedna dobra stvar sa rezultatima ovih izbora, a to je da su političari koje je Vučić navukao sniženjem izbornog cenzusa pokazali da im je lično koristoljublje i vlastoljublje iznad opšteg interesa i tako eliminisali sami sebe sa političke scene. Sabotirali su bojkot izbora nadajući se da preći 3% i tako zadržati svoje privilegije i beneficije a sada su ostali i bez privilegija i bez političkog ugleda (ako su ga uopšte imali), i očekuju da imamo razumevanja za njih i da ih žalimo. Totalni luzeri.

  17. Bio sam član Nove stranke od osnivanja i dao sam doprinos kreiranju programske politike. U početku je tu bilo mnogo istaknutih i poštenih pojednica. Živković je bio samo jedan od vodja koji je tu ušao zbog „iskustva u politici“ pored drugih bitnih imena. Malo po malo, najurivao je jednog po jednog dok nije ostao sam sa 10-15 poltrona i potpuno privatizovao stranku. Programski gledano stranka je imala ogroman potencijal, ali je sve propalo zbog Živkovićeve sujete i autoritarizma. Nadam se da se sada konačno sklanja sa političke scene Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.