Živković: Opozicija da iznenadi Vučića 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Nove stranke (Nova) Zoran Živković izjavio je danas za N1 da nije normalno šest meseci pre izbora reći da li ćete na njima učestvovati i dodao da će Konferencija Nove, najviši organ te partije, odluku o tome da li će učestvovati na izborima donetu u roku od 24 sata od trenutka njihovog raspisivanja.

Živković je u „Danu uživo“ TV N1 rekao da ukoliko Nova stranka donese odluku da ne učestvuje na izborima, onda treba da se ugasi.

„Ako su izbori nemogući, hajde da uradimo nešto što je vanizborna promena. Pritom ne pozivam na krv. Ali moramo u kampanji da kažemo građanima šta ćemo da radimo sutradan, da znaju i da odluče da li će da učestvuju u tome ili ne“, kazao je Živković.

On je ocenio da je mala pobeda to što izbori neće biti održani u martu, kako je najavljivano u medijima, već krajem aprila ili početkom maja.

„Što više vremena, to je bolje za nas iz opozicije. Možemo lakše da se pripremimo i u tom vremenu možemo da proverimo da li ova vlast želi da ispuni ono što obećava pod pritiskom EU. A i što duže traje ova vlast, pravi sve više gluposti“, istakao je lider Nove.

Upitan koliku bi realnu promenu moglo da donese poboljšanje medijske slike na samo dva meseca do izbora, Živković je rekao da je biračko telo u Srbiji još pre 30 godina podeljeno na liberalno i konzervativno, i da oni koji su tada glasali za Slobodana Miloševića nikada neće glasati za stranke građanske opozicije i obrnuto.

„Šta će Vučić da laže preko Pinka i Hepija, nebitno je. Važno je motivisati naše birače i da bar u tih 45 ili 60 dana kampanje bude dovoljno prostora da predstavimo ono što nudimo građanima“, rekao je Živković. On je ocenio da su dovoljne duel emisije jednom dnevno na svakoj televiziji.

„Neću da idem na Pink i na Hepi, to je kontaminirano područje, ne preporučujem da gledate to kod kuće, a kamoli da idete tamo, govorim o RTS, o RTV, o vašoj televiziji, lokalnim televizijama“, objasnio je on. Bežanje od problema, odnosno bojkot, prema njegovim rečima, ne rešava probleme.

„Izborni uslovi su katastrofalni, mogu da budu nešto bolji, ali ako mi sa građanima napravimo ozbiljan front za borbu, možemo da ostvarimo ono što smo ostvarili 1996 – da uzmemo pet beogradskih opština, pet gradova u Srbiji, 60 poslanika u Skupštini Srbije, 20 u Vojvodini i da nateramo Vučića da 2021. ide na predsedničke izbore, nađemo dobrog protivkandidata i pobedimo ga“, naveo je Živković.

Kolege iz opozicije je pozvao da razmisle o ideji da iznenade Vučića i da mu za Novu godinu pošalju popruku „salili smo se, izlazimo na izbore“, i da onda spreme 20.000 kontrolora, dovoljan broj dobrih protivkandidata, programe, i urade ono što lider naprednjaka ne očekuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari