Živković (SSP): Građani svedoci doba u kom zakoni ne važe i institucije ne rade 1Foto: Irena Živković

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Irena Živković izjavila je danas, reagujući na izjavu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da je glasanjem za izmene zakona o biračkom spisku opoziciji „zapušen nos“, kako građani Srbije „vide i razumeju“ šta se događa i svedoci su „doba u kom zakoni ne važe i institucije ne rade“.

„Znaju građani Srbije da im ovaj zakon ipak ostavlja poveći deo fantomskih birača, da im ostavlja kupovinu glasova kojom se uveliko služite, da im ostavlja pritisak i pretnje opozicionim kontrolorima, a i dalje ucene u javnom sektoru u kom ne možete da sačuvate posao ukoliko odbijete da skupljate sigurne glasove ili da dokumentujete svoj glas za vladajuću stranku na izborima, zbog čega ogroman broj mladih i obrazovanih ljudi odlazi iz Srbije u potrazi za dostojanstvom”, navela je Živković u pisanoj izjavi.

Ističući da ne ulazi u razloge zašto je deo opozicije pristao da učestvuje „šaradi“ koju vlast zove izborima, Irena Živković je poručila predsednici Skupštine da je građanima jasno šta se događa.

„Morate da znate da građani Srbije vide i razumeju šta radite, svedoci su doba u kom zakoni ne važe i institucije ne rade, kako za sve drugo, tako i za poštovanje njihove slobodne izborne volje. I to nije mala stvar, gospođo Brnabić, jer na kraju svih političkih dogovora, igrarija, izvrtanja činjenica i pregovora stoje baš ti građani koji su nosioci suvereniteta i koji su svima nama i sud i izvršitelj”, istakla je Irena Živković.

Na putu borbe za prava istih tih građana neki od nas ostajemo i činićemo kao i do sada sve što je u našoj moći da ta prava i izborimo. A nije nas malo, naglasila je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari