Živković: Tražićemo smenu Maje Gojković 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će tražiti smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

On je na konferenciji za novinare, u Skupštini Srbije, rekao da će tražiti da se dopuni dnevni red sednice parlamenta, koja će biti nastavljena 19. aprila, jednom tačkom dnevnog reda, a to je smena predsednice Skupštine Srbije. „Tražićemo smenu Maje Gojković, jer je ona najveća sramota za ovaj parlament“, rekao je Živković. On je rekao da će predložiti da se raspravlja i o izborima za predsednika Srbije, jer je to „najvažnija tema“. „Tražićemo da se raspravlja o svim aspektima.Svi ti aspekti su vezani za zahteve koje su demonstranti iskazali kao svoje ciljeve“, rekao je Živković. On je rekao da je očigledno da je bilo izborne, predizborne, ali i postizborne krađe.

Živković je rekao da podržava proteste i upozorio učesnike da „budu oprezni, jer se očekuju provokacije ubačenih elemenata koji su među njima, a koji su eksponenti aktuelnog režima Aleksandra Vučića“. On je rekao da to što je Gojković odlučila da se nastavi sednica parlamenta u sledeću sredu i da zakaže novu sednica za sledeći petak neće promeniti atmosferu u kojoj rade. „To je mala pobeda, ali time se ne smanjuje šteta koja je napravljena time što parlament nije radio 40 dana“, rekao je Živković. On je naveo da su sednice parlamenta proglašene za nešto što je opasno po bezbednost Srbije, što niko nikada nigde nije rekao. Prema njegovim rečima, propuštena je prilika da se mnogi zakoni, koji su bili neophodni, donesu ranije.

Samostalni poslanik Marinika Tepić rekla je da je u skupštinskoj proceduri više od 30 zakona koje je podnela Vlada Srbije, a da su poslanici podneli skoro 60 zakona. Ona je rekla da traže smenu Gojković koja im je, odlukom da se sednice ne održavaju zbog predsedničkih izbora, „vezala ruke i onemogućila da budu na svom radnom mestu“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari