ZLF protiv da stari saziv opštine Palilula izglasa budžet za ovu godinu 1Foto: Nišlije se pitaju

Zeleno-levi front Palilula istakao je danas da se protivi planu da stari saziv Skupštine opštine Palilula, u kome nema opozicije, nelegitimno izglasa budžet za 2024. godinu.
Kako se navodi u saopštenju ZLF, ovim planom se direktno negira izborna volja građana i građanki Palilule.

U saopštenju se dodaje da je treće i poslednje zakonito privremeno finansiranje grada Beograda isteklo u nedelju, te je za danas zakazana sednica za donošenje Odluke o budžetu za Grad Beograd u Skupštini grada.

Svi budžeti opština u Beogradu vezani su za odluke o finansiranju grada, a sve dok one ne budu donete, opštine zakonski neće imati mogućnost da usvoje svoje budžete, naglasio je ZLF.

Dodaje se da je sednica Skupštine opštine Palilula zakazana za danas za 16 časova.

„Opština Palilula je imala dovoljno vremena da sazove konstitutivnu sednicu i da u novom sazivu donese odluku o budžetu za 2024. godinu, kao što je to urađeno u Skupštini Beograda, ali očigledno je da volje za takvim potezom nije bilo“, ocenio je ZLF.

Prema ZLF, još jedan pokazatelj da Srpska napredna stranka želi da samostalno donosi sve odluke koje se tiču opštine je da nacrt budžeta Palilule nije javno objavljen, što znači da građani i građanke nemaju uvid u to kako će se raspolagati javnim finansijama u narednom mandatu.

Dodaje se i da jeodbijen zahtev buduće odborničke grupe ZLF Palilula za uvid u nacrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari