ZLF: To nije budžet Beograda, to je običan papir 1foto: R.Z./ATAImages

Šefica Odborničke grupe Zeleno-levog fronta i Pokreta slobodnih građana Natalija Stojmenović izjavila je danas pred sednicu Skupštine Beograda da se danas ne usvaja budžet grada sa idejom i vizijom, već običan papir koji pokazuje da osnovne stvari Beograđani u 21. veku i dalje neće dobijati.

„Usvajamo aljkav i prepisan budžet, jer se iza toga krije drugi razlog zašto se sa sednicom požurilo. Pored budžeta grada, danas se u 17 gradskih opština usvajaju opštinski budžeti“, rekla je Stojmenović.

Ona je dodala da će danas „lažni odbornici“ iz prethodnog saziva u skupštinama gradskih opština usvajati budžete po kojima će se živeti i raditi narednih nekoliko godina.

Stojmenović je rekla da se u budžetu konstantno prepisuju projekti poput gondole, jarbola i linijskog parka, ali da se ne ulaže u saobraćajnice, nove trolejbuse i tramvaje, kao ni u nove vrtiće.

Zamenik šefice odborničke grupe Stefan Simić rekao je da je budžet planiran u visini od 173,6 milijardi dinara, a da je prihod dosta nerealno procenjen na 165,4 milijarde.

„Ovim tempom ako se nastavi, manjak u budžetu biće devet milijardi“, rekao je Simić.

On je rekao da će građani ove godine uplatiti 26,6 odsto više novca u budžet i 78 odsto više nego 2021. godine.

Dešavanja u Skupštini Beograda pratite na portalu Danasa uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari