ZLF: Tražićemo da se sastanemo sa Šolcom 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Iz Zeleno-levog fronta saopštil isu da će zajedno sa kolegama iz opozicije tražiti sastanak sa kancelarom Olafom Šolcom u toku njegove posete Srbiji, kako bi mu preneli argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ali i „razgovarali o evropskim integracijama, nedostatku vladavine prava i situaciji nakon izborne krađe koju je Vučić usavršio“.

“Šolc bi iz prve ruke trebalo da čuje argumente zbog čega se ne slažemo sa idejom da se u Srbiji vrše ova visokorizična iskopavanja“, navodi se u saopštenju ZLF.

Kako ističu, jedan od ciljeva im je i da upoznaju nemačkog kancelara sa činjenicom da se lokalna zajednica, organizacije civilnog društva, stručnjaci, političke partije opozicije i ogroman broj građana Srbije opravdano se protivi iskopavanju litijuma, kao i da vlada vrši pritiske na ljude, hapsi aktiviste i krši sopstvene zakone.

„U državi u kojoj institucije ne rade, izbori se kradu, ustavni sud radi na dugme, a zakoni ne važe jednako za sve, teško je zamisliti da će iste te institucije štititi interese građana kada je u pitanju životna sredina”, izjavio je kopredsednik ZLF Radomir Lazovići poručio da je Nemačka veoma upoznata sa stanjem vladavine prava u Srbiji i da je bila jedna od najglasnijih u osudi Vučićeve izborne krađe.

U saopštenju naglašavaju da saradnja između opozicionih partija u Srbiji i nemačkih partija na Vlasti postoji, kao i da to treba iskoristiti kako bi se poslala poruka da postoji protivljenje kopanju litijuma zbog bezbednosti stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari