ZLF tvrdi da su odbornici Kreni-promeni glasali za kandidatkinju SNS u Zemunu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Zeleno levi front (ZLF) saopštio je da su na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Zemun pri glasanju za izbor predsednice opštine, kandidatkinje SNS Andrijane Kukolj, samo odbornici koalicije „Biramo Zemun“ glasali protiv i dodali da su iznenađeni podrškom koju su SNS kandidatkinji dali odbornici pokreta Kreni-promeni.

Predsednica je izabrana sa 42 glasova „za“ i pet glasova „Biramo Zemun“ protiv.

U saopštenju ZLF je ocenio da svi pojedinci koje SNS predlaže za odgovorne funkcije rade u službi sveopšte otimačine javnih resursa, sprovode štetne politike, ili su u službi čistog kriminala, te da je za Zeleno-levi front svaka saradnja ili podrška SNS – neprihvatljiva.

„Vladajuća garnitura je više puta do sada pokazala da nečija biografija i ime ne služi ničemu drugom do urušavanju i pljačkanju naših opština. Zemun je opština koja nema izgrađenu kanalizacionu mrežu, ljudi se jedva kreću jer su trotoari nedostupni a na ovoj opštini ne postoji dovoljno kulturnih centara i sportskih sadržaja. SNS je pokazao da njih problemi građana ne zanimaju već da rade samo na ugrađivanju novca u svoj džep preko besmislenih investitorskih projekata“, izjavio je odbornik Zeleno-levog fronta, Miloš Janković.

U Zemunu je koalicija oko Srpske napredne stranke osvojila 35 mandata, Mi – glas iz Zemuna dva mandata, Ruska stranka jedan mandat, Kreni promeni 14 mandata i Biramo Zemun pet mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari