(Zlo)upotreba Roma u političke svrhe?

Ko je na društvenim mrežama postavio slogan koji je uvredio rukovodstvo romske partije u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Generacijama Beograđanin- poreklom ni sa Krka, ni iz Hrvatske ni iz BiH nego iz Srbije kaže:

    Naravno da smo se mi „beli“ daleko više cigančili od Roma. Umesto da svakom od vas, a i nema v as previše, odmah po rođenju obezbedimo platu sve do odlaska u penziju a potom i penziju- bez obaveze da ste u životu bilo šta radili, tako da ne bi ste morali da kradete, otimate, skidate bakarne oluke i poklopce šahtova, sečete bakarne telefonske kablove, u centru srbijanskih gradova pravite udžerice i magacine stare hartije i drugog đubreta, mi se cigančimo i ne dajemo vam ništa! Onda nas ne treba čuditi da na mnogim ćoškovima gradova mladi Romi „skaču“ na šoferšajbu da pranjem iste zarade koju paricu!
    Zato -napred Romi, zahtevajte od „belih“ ono vaše što nikada i ničim niste zaradili- ali ste nacionalna manjina cenjena od Saveta Evrope, Evropske unije, Ujedinjenih nacija itd. Cene vas i Nemci koji vas, doduše, proteruju čim pomolite nos u toj zemlji i počnete da se bavite svojim uobičajenim poslovima- gde drugo nego u Srbiju ružeći Srbe da su netolerantni prema vama Romima i da v zagorčavaju život. Slično se ponašaju i Francuzi, Italijani, Česi i mnoge druge nacije EU. Ipak je vama, dragi Romi, najlepše kod nas i sa nama. Kod nas smete i možete sve, vlast vas štiiti ne kao Rome nego kao da ste retki beli medvedi. Gde to još drugde ima? Nigde. Borite se i dalje i neka vam je borba sa srećom. Uspećete, u to sam siguran.

  2. Romi ce listom glasati za SNS. Ako njih promase, glasace za SPS. Zasto, zato.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.