Šta je Zoran Milanović poručio u vezi sa Kosovom i šta je rekao o Vjosi Osmani?

Ostavite komentar


  1. Zvanični Zagreb je i u vreme SFRJ održavao vrlo bliske odnose sa kosovskim Albancima. To se uklapalo u njihovu zajedničku strategiju rušenja Jugoslavije.

  2. Zajednicko vam je samo neprijateljstvo prema Srbiji. Neprijatelj mog neprijatelja, moj je prijatelj. To je jedini razlog. Sumnjam da je Hrvatska raspolozena za bilo kakav razvoj bilateralnih odnosa na drugom planu, sem koordinacije akcija protiv Srbije.

  3. Milanović je za Osmani rekao da je liderka „prijateljske države, koja je imala sličnu, ali ne istu sudbinu kao Hrvati“.

    Istina je da Kosovo i Hrvatska imaju sličnu, ali ne istu sudbinu !
    Hrvatska se danas „šepuri u Kninu“ i slavi oslobodjenje svoje okupirane teritorije vojnoredarstvenom akcijom Oluja a Kosovo se jos bori da „otvori most na Ibru“ kako bi uspostavilo kontrolu nad citavom svojom teritorijom i jos se „zamlacuje sa Srbima“ umesto da u Kosovskoj Mitrovici „obelezava nekakvu vojnoredarstvenu akciju“ i dan „zahvalnosti borcima domovinskog rata“ Kosovo se „zamlacuje sa Srbima“ koji slusaju Vucica, ne priznaju Kosovo kao svoju drzavu i „rade o glavi Kosovu“ !

  4. Da je u SFRJ raspad poceo sa Kosovom verovatno nista od toga ne bi bilo (bar u tom trenutku) jer bi i ostali narodi, po ustavu, morali da cuvaju zemlju i ne bi imali izgovora. Ovako je prvo Slovenija bila probni balon, pa kad se videlo da od JNA nema nista, nastavilo se metodom domina (kao arapsko prolece npr.) Hrvatska, pa najkomplikovanija BIH. Na kraju SRJ, odnosno Srbija, nije imala sanse sa Kosovom, odnosno samo protiv Nato podrske Kosovu.

  5. Jugoslaviju su rusili srbi sa jogurt revolucijom,da ste podrzaki kosovo kao sednu republiku jugoslavije,danas bi bili svi u istoj federaciji nego ste hteli celu srboslaviju.

  6. Ako je Hrvatskoj , Kosovo prijateljska drzava- po logici stvari- je Hrvatska drzava neprijateljska prema Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

Test lojalnosti SPS: Tekst Zorana Panovića za Demostat 8

Test lojalnosti SPS: Tekst Zorana Panovića za Demostat

Možda neko u Socijalističkoj partiji Srbije još nije dovoljno razumeo da je jedna situacija kad partija posle izbora napravi koaliciju s drugom partijom, i tako postane partnerska, a da je sasvim nešto drugo kad SPS pređe „crvenu liniju“ (pa simbolički i razvodni svoju boju) i ode na zajedničku izbornu listu sa drugom partijom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. i 4. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.