Zoran Stojiljković: Opozicija da stavi prst na čelo

Ostavite komentar


  1. Osnovni problem opozicije je taj što bi svi da budu glavni. I zato što većina opozicionara mrze Đilasa skoro isto kao Vučića. Postoji samo jedno rešenje. Da se Đilas sam skloni i kaže im: Evo ja se povlačim, izaberite jednog ko će da bude glavi. I oko tog čoveka moraju svi da se okupe. Zatim da traže samo jednu stvar, a to je sloboda medija. Do oslobađanja medija opozicija mora da izađe iz svih skupština (od opštinskih do republičke). Pa neka onda Hil i ostali Ambasadori kvinte rešavaju problem legitimiteta Vučićevog režima. p.s. oni nam neće pomoći, kao usotalom ni Rus.

  2. Niste se dobro izrazili – Đilas da stavi prst na čelo. On je kočničar od početka. Bojkot je njegovo čedo, evo sad me zanima jel zadovoljan rezultatima. U SPN je preglasan, SPN je razbio zbog svoje arogancije. Ja ništa ne zameram opoziciji koja je izašla, samo Đilasu. Mogli smo da budemo Niš, ali su neki pokazali da su kukavice ili još gore, prodane duše!

  3. Koliko vidim ni traga ni glasa od „Biram borbu“ opozicije. Čak ih je i Savo pregazio. Zadatak su ispunili, dali legitimitet, i sada Vučić mirno može da nastavi sa otcepljenjem Kosova. Mentori sa zapada su uspešno obavili posao. Iz ove perspektive, opoziciju koja je pogazila dogovor o bojkotu doživljavam kao veće izdajnike od Vučića.

  4. Vi zaista ne razumete temu! Čak i da se u Call Centrima radi nešto što nije striktno dozvoljeno zakonom, onog trenutka kad grupa agresivnih ljudi upadne u takav prostor, pri tom sa sve direktnim prenosom na televiziji, tog trenutka ste sve one ljude koji ne pripadaju toj ostrašćenoj grupaciji okrenuli protiv sebe.

  5. Bojim se da ovde nije problem samo „ko će da bude glavni“ u opoziciji. Mada postoji, inače ne bi bilo toliko malih stranaka, već možda dve-tri veće. A Djilas i dalje misli da može da bude veliki lider, iako nema kapacitete za to. Međutim, čini mi se, posmatrajući sve što se dešavalo poslednjih meseci, da tu ima još nešto ozbiljnije. Izgleda kao da se namerno išlo na to da odziv gradjana bude manji, i da se njihova energija umrtvi – priča o bojkotu, a bez priče o tome šta opozicija realno može da obeća da će učiniti ako pobedi, i kad pobedi… Sve se svelo na komentarisanje poteza SNS, i lovljenje ilegalnih birača. To nije pucanje sebi u nogu, nego pravo u glavu. Zašto neko to radi, možemo samo da nagadjamo.

  6. Opozicija ne postoji – dok ne budu u stanju da se dogovore pre izbora i stvarno ponude nesto umesto sto su opsednuti AV samo smaraju narod i oduzimaju mu vreme

  7. Da im je trbalo vlast bi angažovala mnogo više „bugarskih vozića“, predizbornih paketića, kojekakvih pomoći omladini, penzionerima….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.