Zoran Vuletić: Dodik pozvao na linč Sonje Biserko, on i Vučić u panici 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić optužio je danas srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da je pozvao na linč predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko i ocenio da su Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „u velikoj panici“.

„Očito je da se Milorad Dodik i njegov današnji domaćin Aleksandar Vučić nalaze u velikoj panici. Tramp je izgubio izbore, a Evropska unija je odbila da piše lažne izveštaje o nepostojećem napretku Srbije, zbog čega nije otvoreno nijedno poglavlje u procesu integracija“, naveo je Vuletić u saopštenju.

Dodao je da je jasno da zapadne demokratije neće više tolerisati „nedemokratske i proruske režime Vučića i Dodika, kao ključne faktore nestabilnosti u regionu“.

Zoran Vuletić: Dodik pozvao na linč Sonje Biserko, on i Vučić u panici 2

„Dodik je najavio u ime Vučića da Srbiju čekaju teški dani u kojima će režim pokušati da se očuva primenom gole sile prema političkim neistomišljenicima. Vreme unutrašnjeg terora za sve one koji se ne pokore ovoj vlasti tek sledi“, rekao je Vuletić.

„Pozivamo građane Srbije i naše zapadne saveznike da istraju u borbi protiv naprednjačkog režima i pitamo Vučićevog glasnogovornika Dodika: s kojim pravom bilo koga optužujete da radi protiv svoje države, kada upravo vi to radite svakog dana, rušeći i najprizemnije ružeći državu čiji ste građanin – Bosnu i Hercegovinu“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari