Zoran Živković: Niš će ponovo postati svetionik demokratije 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Bivši gradonačelnik Niša Zoran Živković izjavio je večeras da je Niš u poslednjih 30 godina uvek bio „prvi grad koji pali svetla u mraku u kome se nalazila Srbija“.

Živković je, komentarišući proglašenje pobede opozicije na gradskim izborima u Nišu, kazao agenciji Beta da bi pobeda bila ubedljivija da nije bilo bojkota dela opozicije.

„Iako je ostvarena tesna pobeda, Niš će ponovo postati svetionik demokratije i normalnog života u Srbiji“, rekao je nekadašnji gradonačelnik Niša i premijer Srbije.

Po njegovim rečima, dr Dragan Milić čija je grupa građana osvojila oko 25 odsto glasova, sigurno neće sarađivati sa strankama koje su do sada bile na vlasti u Nišu.

„Ako vlast pokuša da prekroji izbornu volju građana, Nišlije će sigurno odbraniti svoje glasove. Poražavajuće je što je u Nišu bilo bojkot opozicije, jer da su samo ćutali i bili deo opozicione liste, pobeda u Nišu bi bila najmanje za pet odsto ubedljivija nego što je sada. Da deo opozicije nije doneo kretensku odluku da bojkotuje izbore, pobeda bi bila ostvarena u još najmanje pet gradova“, rekao je Živković.

Predstavnici koalicije „Biramo Niš“, GG „Dr Dragan Milić“ i koalicije NADA, večeras su proglasili izbornu pobedu u Nišu.

Pobedu je proglasila i lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, koji su kazali da sa Ruskom strankom mogu da formiraju vlast u tom gradu.

Dešavanja u izbornoj noći pratite na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari