Zorana Mihajlović: U Podrinju smo videli jednog čoveka koji je jedini hteo da čuje gde su problemi

Ostavite komentar


  1. Ti si dovela Kineze da eksploatisu rudna bogatstva u Boru i Majdanpeku za 3posto rudne rente. Drzava od toga je u gubitku, samo radna mesta koja su bila i pre njihovog dolaska. Svo zlato izvlace u Kinu, a ne placaju porez za extra profit. Nivo zagadjenja posle njihovog dolaska je takav da svaki cetvrti gradjanin Bora ima karcinom. Sada ti nama prosipas pamet da ce Jadar ostati cist u kontekstu rudarenja Rio Tinta i vazduh takodje. Da li si kao poznata moralna nepogoda uzela pare za lobiranje Rio Tinta.

  2. Ha,ha,ha … mora da je na putu neki unosan biznis.
    Da li od Rio Tinta ili od Vučića, pitanje je sad.

  3. Dobro, Zorana Mihajlović zaista misli da smo svi idioti pa ćemo da progutamo ovu njenu uvalakčku žvaku, gde je u maloj Vučićevoj šklolici laganja naučila kako da zamenom teza opljuje sve koji su protiv rudnika i trovača Rio Tinta a da se izokola, da se Vlasi ne sete, uvuče nazad, Vučiću? Ovo gde ga izokola hvali kako sve zna i kako je pametan, ma nijedan akademik mu nije ravan? On, majstor za sve i ni za šta, koji je naučnicu svetskog kalibra Draganu Đorđević nazvao neznalicom? I njemu se ova, takođe neznalica Zorana divi? Jer, i ona se „razume“ u sve isto toliko da „zna“ koliko Vučić “ pametan i sve zna“ i kako je „razgovarao“ sa ljudima osam sati? Glumio a ne razgovarao, ubeđivao i odrađivao posao za stranu kompaniju, eto to je radio.
    A ona jako dobro zna da je osnovna borba naroda zapravo potekla iz potpunog nepoverenja u institucije drzave koje u svojim rukama drži taj isti, „pametni“ samo jedan, i potpuno neodogovoran čovek. Da imamo institucije koje rade svoj posao, koje su u stanju da zaštite intererese naroda koji taj čovek ugrožava, naroda koji ovde živi, ne bi bila kuka i motika na ulicama nego bi se razgovaralo u institucijama kao u svakoj normalnoj drzavi, što Srbija nije! Srbiju koja nije normalna drzava napravio je taj jedan čovek i pomagala mu je u tome i Zorana Mihajlović, da se ne zaboravi.
    A šta joj je teško da mu se malo „divi“ iz računa, to joj se uvek isplatilo.

  4. Niko ti ne brani da govoris ali, zbog tvog dostojanstva, bolje je da cutis. Jos nema potpunih analiza da je rudarenje litijuma bezbedno za zivotnu sredinu a ti vec tvrdis da je bezbedno.

  5. 95% пара иде РиоТинту а нама 5% зато што Вучић нигде радио није.

  6. Sram te bre bilo….
    Litijum i ekologija ne idu u isti tekst….
    Sram te bilo, i tebe i tog što ide po selima i mlati gluposti…
    Ko je uzeo kintu nek je vrati, ali kopati RIO TINTO neće,NIKADA!

  7. Hau jes nou! Zokača, ko te ne zna, skuo bi te platio! Nećeš kopati, sve i da lično dođeš s lopatom u rudnik! Vrati pare, dok još možeš! I preporuči tvom voljeniom, neprežaljenm vođi da isto uradi!

  8. Onda nek raspusti Vladu i Skupštinu, pošto je najpametniji i neka i zvanično bude sve i svja. A šta si ti radila g-đo eks ministarka, osim što si primala visoku platu a možda i nešto love ispod stola???

  9. Kakav zaokret.Procitasmo i da si Ti potpisala 2014 god.dolazak RT,a na nagovor Vucica.Demantuj,ako nije tačno.Pusti hvalospeve.

  10. Gospođo, nevolje u raju? Ipak strana koju ste odabrali svojom voljom ili ne, nije ono što ste očekivali, pa se sada preporučujete starim poslodavcima, ali opet ne do kraja i jednom umerenijom retorikom, za slučaj da ipak ne prođe, držite odstupnicu?

  11. Gopodjo Mihajlović, ipak bi bilo bolje da ćutite! Ne priliči ženi vašeg ugleda da lupeta gluposti! Ili ste ugled žrtvovali za brojivu protivvrednost.

  12. g-dja Mihajlovic se probudila, njeno udruzenje propalo, pa bi da se vrati pod skute g. Vucica, toliko pohvala ne verujem da je skoro dobio. Jer takvog poznavaoca svega i svacega, parafraziram, nije do sada videla. Da skratim, dijalog ok, potreban ali ko i sa kim? Iz celog teksta sam razumeo da g-dja Mihajlovic isto ne zarezuje stav SANU i mnogih drugih Profesora i Akedemika i Doktora nauka koji su svoj stav izneli kroz priznate naucne radove, ispitivanja, i sta sve ne verifikovane u svetu, ali sta oni znaju zar ne g-djo Mihajlovic kada mi imamo najveceg sterucnjaka u svim oblastima zivota, sto bi rekao narod od igle do lokomotive. Ako nastavite mozda vas pozove nazad g. Vucic trebaju mu takvi igraci, zar ne. Ziveli

  13. „Jedini hteo da čuje gde su problemi“! Da, on je inače poznat po tome što „uvek“ sasluša druge. Kakve uvlakačke izjave.

  14. Tvoje mesto je u zatvoru dozivotno, tvoja nexela su anulirala izreku da niko nije kriv dok se ne dokaze. Napila si nam se krvi. I narsvno svu imovinu i ovde i po svetu npr londonu popisati i oduzeti za dta nema pokrice, A NEMA

  15. Bla, bla truć, RT da „garancije“ i, dogodi se incident, trajno se devastira životna sredina, mi sretni, imamo garancije, dao RT …
    Hajte molim vas, uozbiljite se, dajte primer bezbednog kopanja kakvo se planira u Jadru.
    Nemate?
    Onda …

  16. Kako god to kome zvucalo, gdjo Mihajlovic, vi zvucite neuverljivo, na stranu vas ogroman nedostatak kredibiliteta da se o bilo cemu izjasnjavate

  17. Trebaš da ćutiš. I to u Padinjaku.
    Ali, ima vremena. Doćiće i tvoj slučaj na red jednoga dana.

  18. Ako je za gospođu pravljenje palačinki i rešavanje lokalnih komunalnih problema dijalog o kopanju litijuma, onda ona nema ni časti ni obraza. Ako je za nju svako ko iznese argumentovanu kritiku neobavešten, neuk, potplacen ili neprijatelj države, onda treba raspustiti SAnu, koja je pre tri godine dala stručno mišljenje o tom kriminalnom rudarenju. Gospođa i njen gazda su najveći lobisti, samim tim i najveći strani plaćenici u celoj ovoj cirkuskoj predstavi, koja će rezultirati uništenjem Srbije.

  19. Na kog čoveka misliš, na onog što nema put do kuće ili onog rudarskog inžinjera, ako si pomislila na tvog šefa on odavno nije čovek

  20. Ohoho, 250 milijardi rezervi, to znaci da Srbiji ide 12 i po milijardi, a strancima 237 i po milijardi. To se zove kolonija 21. veka.

  21. Najveća greška koju je Vučić napravio je što je vezao kopanje litijuma za svoju osobu. Pogrešno je uvjerio samog sebe da ga narod u većini voli. Sad je saznao da svi oni koji nisu izlazili na izbore jer im se oporba gadi, a njega ne podnose, napokon imaju šansu da ga ruše a da ne moraju izabrati ikog iz oporbe!
    Da je bio manje umišljen, prepustio bi uvjeravanje javnosti kakvim takvim stručnjacima koji bi pričali o ekonomiji i ekologiji i prodavali kopanje kao odličnu priliku za Srbiju. Mnogi bi nasjeli na to. Ali kad vide Vučića ni za sve pare ovog svijeta ih nije briga, jer te pare nemaju ni sad pa žive, ali njega imaju, a sad ga mogu pobjediti! Ovo protivljenje Rio Tintu je plebiscitarno protivljenje Aleksandru Vučiću. I tu je A.V., umišljen kakav je, povukao potpuno krivi potez.

  22. Taj isti je u subotu u javnosti pred kamerama izjavio da je odluku o podizanju naše (smešno niske) rudne rente (max. 5%) „zaustavio“ jer (sic!) su ga stalno zvali iz Moskve (rudna renta 22%) i tražili da to povuče. (zbog NISa…)

    Dakle – na stranu što to uopšte nije njegova ustavna nadležnost – on je priznao da je pogazio svoju zakletvu na Ustav Srbije jer je zaštitio interese strane zemlje… na račun Srbije.

  23. Ne objasni doticna koja je korist od ovog projekta. Koji korist ima Srbija? 3% rudne rente? Ne objasni Koliko vode zedna srbija ce potrositi na ovaj projekat. To sto je Ona dobila novac da lobira je njena stvar. Odgovarace.

  24. Оna je instalirana u Srpsku politiku ispred Trilateralne komisije, vlada iz senke. Članovi su Ana Brnabić, Marko Čadež, Boško Jakšić, Jahtjaga, Grabar Kitarović, Goran Svilanović, Željko Motrović. . Da li vam ekipa uliva poverenje?

  25. Koje spinovanje „da su tamo u Ljuboviji i drugim mestima Zapadne Srbije pre Vučića trebalo da budu prisutni svom snagom i energijom svi članovi Vlade Srbije, od premijera do ministarki za rudarstvo, i životnu sredinu, za privredu, nauku, prosvetu“.
    S obzirom da je Zorana prof dr ne verujem da ne zna da prvo treba da SANU, ne korumpirana struka daju svoje mišljenje, što su i uradili, pa onda da se ide u Ljuboviji i objašnjava neukima. A pobrojanima je trebala dodati i Simu Spasića, Šeleta, Đuku, Krla, D.J. Vučićevića i još koje-koga a sve za stolom sa moderatorima Marićem.
    Naravno pošto po sopstvenom kazanju „da je u energetici preko 30 godina a posebno se bavi kritičnim mineralnim sirovinama bar 15 godina i zna šta one znače za svet i za nas“, njeno učešće bi bilo više nego poželjno, što je ovim putem i podsetila predsednika.
    Otud vapaj Zoko zavetnice dolazi i pomagaj, šta čekaš.

  26. Zorka koridorka je uništila svako ministarstvo u kome je stolovala dovlačeći svitu besprizornih sličnih sebi! Učesnica mentalnog silovanja naroda! Nećete vala kopati!

  27. Juče akademik Vukosavić reče jedno ova prevrtljiva žena danas priča suprotno. Ona je kompromitovana i prema tome nijeza Danas dobro da joj da je prostor za javno istupanje i hvalisanje najgore vlasti u Srbiji ikada.

  28. I ona , i sadašnja ministarka za energetiku :obe NISU diplomirale na Rudarsko-geološkom, Mašinskom, Eletrotehničkom fakultetu, VEĆ na Ekonomskom fakultetu, dakle ko je izabirao nekompetentne ljude na čelu Ministarstva enegetike ? A da se nije „slučajno“ o tome pitao i ambasador jedne velike zapadne zemlje? A naši, inženjeri nisu dorasli Grčiću, Đedovićki, ili Mihajlovićki, po ZNANJU ?

  29. Господо из „опозиције“ а и моје новине Данас,када је окренила леђа прворођеном ковали сте је у звезде,неколико интервјуа,лепе речи итд а сада опет пљувачина.Истина је једна а то што се не свиђа мени или вама је нешто индивидуално.Док год НВО и остали примају новац из иностранства за мене неће бити ваљани.Нема леба без мотике засуците рукаве и зарадите а не да путујеш девет пута за пар месеци у иностранство а немаш дан радног стажа.Одакле?

  30. Zoki dušice ni ti nisi nevinašce sa Rio Tinto, nemoj misliti da si se oprala kako nisi u vlasti, pročešljaće se nekad sve zašta si zaslužna, a ima toga…

  31. Bolje što ne ćutiš. Ovako bar znamo da si i dalje u mafiji. Ko jednom tamo uđe, izaći ne može. Može samo da bude pasivniji, ali saučesnik ostaje do kraja.

  32. Gospodja Mihajlović voli da nosi oreol osobe “koja zna znanje“, od doba G17+, pa do danas. Kao Ministar energetike, Ministar gradjevinarstva, Ministar rudarstva, smatrala je da politička opredelenja nisu bitna, već da svoje znanje treba staviti na raspolaganje državi i narodu Srbije. Upečatljivi rezultati su šizofrena energetika skoro pa propalih elektrana, jato stranih firmi koje donose rečice u cevima, vetroparkove i solarne elektrane, stranih firmi koje grade autoputeve, stranih firmi koje rudare. Strane firme i krediti, jer mi ostali “nismo sposobni, ništa ne znamo“, osim političara, srećom. I sada imamo kredite, strane firme za koje smo jeftina radna snaga, kao i korupciju koja nas je pridavila. Gospodjo Mihajlović, držite se Megatrenda, dok još postoji, i spremajte se polako za mesto bar svedoka saradnika.

  33. Prvo ova gospodja nije kompetentna da uopste vise prica o ovakvim temama aali ja se pitam drugu stvar, koji je interes predsednika da se toliko mlati sa gradjinima o temi koja njega ne bi trebalo da interesuje?
    Valjda imamo neke ministre …
    Uporan je ko da hoce da uvali svoju robu.

  34. Naravno. Nismo sumnjali u dotičnu ni na tren. Samo i dalje nije jasno zašto joj vi uporno dajete prostor da kaže šta navodno misli.

  35. Vidi ti nju! Evo ja vise nisam za dijalog, nego da svodimo racune pa ko je za zatvor da se pakuje polako! Kopati necete.

  36. Naslov bi trebao da bude u Podrinju smo videli jednog najpametnijeg coveka koji jedini pravi probleme svima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.