Zorana Mihajlović: Tužno je da premijer mora da preti ministrima rekonstrukcijom, da bi oni nešto radili 1foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIĆ/MO)

„Vreme u kome živimo je veoma izazovno i zahteva ne samo ljude od struke, znanja i iskustva, nego i energiju. Na žalost mi takvu vladu nemamo. Tuga ako premijer treba da vas gura da se malo angažujete tako što vam preti rekonstrukcijom“, kaže za Danas bivša popredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, komentarišući najavu moguće rekonstrukcije vlade.

Ona kaže da nije baš sigurna da polovina ministara baš zna ne samo naziv Ministarstva koje vodi, već i šta treba da radi.

„Samim tim oni ne mogu da daju doprinos zbog čega su tu – zbog građana i ove zemlje. Vlada mora da ima autoritet, ona je operitivno telo. Kod nas je svaka vlada manje kvalitetna od prethodne, i dodatno sve brojnija. Em se troši novac poreskih obveznika, em nema rezultata, a o efikasnosti da ne govorim“, navodi Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima mi zapravo u ovakvim složenim uslovima gledamo ministre koji ne postoje.

„Zabili su svoje glave duboko u pesak, i samo da ih niko ništa ne pita, ili da stvore situaciju da ih niko ne pita. Nema energije, borbenosti, niti inicijative. Jer njima je važno samo da se zovu ministri“, ističe bivša ministarka i dodaje da ko nije ministar 24 sata, već je to tek kad se probudi i došeta do svoje fotelje, to ne treba ni da bude.

„Lično uvek sam za rekonstrukciju vlade, ali sa željom da ona bude bolje. Većina današnjih članova vlade ne razume da se autoritet ne postiže funkcijom, već onim što su radili, stvorili, i onim za šta se borite. To ljudi vide i prepoznaju. Tako da se nadam da će biti kvantitativno i kvalitativno efikasnija vlada nakon rekonstrukcije“, zaključuje Zorana Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari