Zorana Mihajlović: Srbija i Hrvatska da idu napred 1Foto: FoNet

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je danas, povodom godišnjice akcije „Oluja“, kako je u interesu čitavog regiona da Srbija i Hrvatska rešavaju otvorena pitanja i da se povezuju, ali da to ne može izbrisati prošlost i sećanje na žrtve i prognane u ovoj akciji.

„Današnja generacija političara u Srbiji i Hrvatskoj ima priliku da uradi više od prethodnih da odnosi dve države budu bolji i da onima koji dolaze posle nas ostavimo manje problema nego što smo ih zatekli“, naglasila je Mihajlović u saopštenju.

Ona je ocenila da je „zalog bolje budućnosti za građane Srbije i Hrvatske“ svaki infrastrukturni projekat koji dve zemlje zajedno realizuju i ostave iza sebe – rešavanjem pitanja granica, unapređenjem zaštite manjina prema evropskim standardima, vraćanjem imovine ili potragom za nestalima.

Mihajlović naglašava kako ne očekuje da ova godišnjica „Oluje“ prođe drugačije od svih prethodnih, „tako što će se u Hrvatskoj pevati i slaviti, dok se u Srbiji sećamo svih žrtava i prognanih“ u „Oluji“.

„Za budućnost Srbije i Hrvatske i celog regiona važno je da čuvamo sećanje na ono što se desilo u prošlosti, da ne zaboravimo ubijene i prognane i da se nepravda koja je učinjena njima ne ponavlja prema njihovoj deci. Dokle god se bilo čije stradanje bude slavilo, ne možemo govoriti o pomirenju i boljoj budućnosti za naše građane“, ocenilaje u saopštenju potpredsednica Vlade srbije i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari