Zrenjanin protiv nasilja: Dopunili smo prijavu protiv televizije Santos, očekujemo mere REM-a 1Foto_ M. Pudar / Danas

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ primila je dopis od Regulatornog tela za elektronske medije da dopuni prijavu podnetu protiv Televizije Santos, i to je danas i učinila.

Kako podsećaju, 8. maja, ovaj savez opozicionih stranaka iz Zrenjanina podneo prijavu protiv televizije Santos zbog netačnog, tendencioznog i protivzakonitog informisanja javnosti.

– Ova televizija je 26. aprila potpuno netačno i lažno izvestila javnost o protestu koalicije ‘“Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ povodom četiri meseca od podnošenja krivične prijave zbog činjenice da je na adresi Laze Kostića 17, za izbore 17. decembra prošle godine bilo prijavljeno 16 fantomskih birača. TV Santos je u svom Dnevniku 26. aprila emitovala snimak napravljen nekom drugom prilikom, izvestila da nije bilo okupljenih na adresi i da tvrdnje opozicije, sadržane u podnetoj krivičnoj prijavi, nisu tačne – kaže se u saopštenju.

Očekuju da Regulatorno telo za elektronske medije u zakonom propisanom postupku izreknu mere televiziji Santos, jer istina mora nadjačati laž i manipulaciju.

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanina“ nastupa pod rednim brojem 5 na izborima za odbornike Skupštine grada Zrenjanina i čine je Demokratske stranke, Zajedno za Zrenjanin, Zeleno-levog fronta, Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodnog pokreta Srbije-Miroslav Aleksić, Novog lica Srbije i Srbije centar-Zdravko Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari