Zrenjanin protiv nasilja: Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića 1Foto: M-P. / Danas

Na večerašnjem, 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, nekoliko stotina građana ponovo je osudilo narastajuće nasilje u društvu.

Kako su naveli organizatori, građani su tom prilikom izrazili negodovanje zbog činjenice da režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne čini ništa da stanje popravi, „nego ga svojim ponašanjem i pogoršava“.

Okupljenima se obratila odbornica LSV-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović, koja je zatražila da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva.

Naglasila je da građani Zrenjanina već 11 godina trpe nasilje naprednjačke vlasti, te da je taj grad između dva popisa ostao bez 16.000 građana.

„Nasilje je i kada nam otmu vodu, vazduh i zemlju. A oni su nama oteli sve to. Obećali su vodu, potrošen je novac, potrošene godine, a Zrenjaninci i dalje nemaju zdravu pijaću vodu“, rekla je Begović.

Istakla je i Zrenjanin spada u treću kategoriju po pitanju kvaliteta vazduha – u kategoriju prekomerno zagađenih gradova.

„A Linglong nije ni počeo da radi punim kapacitetom. Imamo najplodniju zemlju koju su poklonili strancima da na njoj zagađuju i vazduh i zemlju“, poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari