Zrenjanin protiv nasilja: Osvojili smo 14 odsto glasova uprkos pritiscima i napadima 1Foto: Zrenjanin protiv nasilja

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ saopštila je danas da je uprkos pritiscima i napadima osvojila 14 odsto glasova, što je kako navode, u takvim okolnostima dobar rezultat.

Ta koalicija je u saopštenju navela da su na pojedinim izbornim mestima u gradu osvojili i više od 25 odsto glasova.Naveli su i da su se u krajnje nefer uslovima, koji sve više podsećaju na političke procese u afričkim autoritarnim sistemima, suočavali sa nedostupnošću elektronskih medija, ali i lažnim izveštavanjem o njihovim aktivnostima, dodajući da je vladajući SNS, kao i uvek, sve državne resurse koristio je u svrhe dobijanja glasova.

„Nažalost, kakofonija političkih poruka koje su stizale iz Beograda, pozivi na bojkot izbora i trzavice između lidera opozicionih partija, doveli su do potpune zbunjenosti birača i ostanka mnogih od njih kod kuće. Ovim putem apelujemo na sve njih da se ujedine i složno poraze autoritarni režim Aleksandra Vučiča“, poručeno je u saopštenju.

Iz te koalicije uputili su zahvalnost građankama i građanima Zrenjanina, koji su na proteklim izborima glas dali koaliciji „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“.

U Skupštini grada će ih u naredne četiri godine predstavljati Dejan Čapo, Bojana Begović i Aleksandar Marton iz LSV Vojvođani, Alisa Kockar i Miroslav Simanić iz Demokratske stranke, Nenad Nikolić iz stranke Srbija centar, Nataša Velemir iz Narodnog pokreta Srbije, Senka Jankov iz Zeleno-levog fronta i Dragan Kleut iz Zajedno za Zrenjanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari