Zrenjanin protiv nasilja: Pretnje nasiljem našim aktivistima i njihovim porodicama na društvenim mrežama 1Foto: Zrenjanin protiv nasilja

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ saopštava da im se od početka kampanje uništava predizborni reklamni materijal, ali i da njihovi aktivisti trpe pretnje na društvenim mrežama.

– Uništavanje bilborda i plakata koalicije „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ je svakodnevna pojava. Čim je naš reklamni materijal postavljan, počelo je i uništavanje. Bilbordi u naselju „Mala Amerika“ su dva puta potpuno uništeni. Gotovo kao po komandi, nepoznata lica su pod okriljem noći, uništavala i naše plakate. Gotovo sve. Očito je da je neko naredio da broj 5 i naziv koalicije ne sme da se vidi. Podsećamo, radi se i materijalu koji je uredno plaćen, kao i prostor za reklamirenje – kažu u saopštenju.

Zrenjanin protiv nasilja: Pretnje nasiljem našim aktivistima i njihovim porodicama na društvenim mrežama 2
Foto: Zrenjanin protiv nasilja

Kako ističu na društvenim mrežama zabeležene su i pretnje njihovoj koaliciji i aktivistima.

– Najavljuju se nove akcije uništavanja plaćenih materijala koalicije, ali se preti aktivistima i njihovim porodicima. Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ nastavlja borbu i ne plaši se ovih huligana. Sve pretnje ćemo prijaviti policiji, pa neka nadležni organi pokažu da li u ovoj zemlji postoje Ustav i zakoni – nastavilja se u saopštenju.

Koaliciju „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ čine Demokratska stranka, Zajedno za Zrenjanin, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije-Miroslav Aleksić, Novo lice Srbije i Srbija centar-Zdravko Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari