Zukorlić: Formiraćemo vlast u Sjenici, sledi unifikacija stranke 1Foto: N. Kočović

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je danas da je zadovoljan rezultatima koje je ta partija ostvarila na lokalnim izborima u Srbiji i najavio da će oni biti „stožer nove vlasti u Sjenici“.On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru kazao da je SPP u Sjenici pobedila i da će „sa svojim prijateljima iz Grupe građana ‘Bez diskriminacije’ i srpskim partnerima“ raditi na formiranju nove vladajuće većine.

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije, SPP je u Sjenici osvojila devet mandata, lista „Aleksandar Vučić – Sjenica sutra“ šest, a „Bez diskriminacije – Aldin Dino Kurtović“ pet, što je dovoljno za minimalnu većinu od 20 odbornika.

„Dobrodošli su i ostali politički faktori, ali pod uslovom da se oslobode kriminalaca iz svojih redova i onih koji su napravili štetu sjeničkoj vlasti u prethodnom periodu. Cilj nam je stabilna vlast, a potencijalna nova vlast je koalicija koja je zbačena sa vlasti pre pola godine“, poručio je Zukorlić.

Dodao je i da im predstoji rad na terenu, te da će se zalagati za konverziju vojnog aerodroma kod Sjenice u civilno-vojni, kao i da za to ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naglasio je i da je zadovoljan rezultatom u Tutinu gde su, kako je rekao, ostali najjača opoziciona partija i ozbiljan politički faktor iako su preživeli brojne udare i izazove.

„Želja nam je da SPP doprinese razvoju Tutina koji je sada na prekretnici i raskrsnici puta propadanja i zaostalosti, kojim je išao i puta projekata i razvoja kojim može da pođe“, izjavio je Zukorlić i čestitao pobedu u toj opštini Selmi Kučević iz SDA Sandžaka.

Zukorlić je kazao da će SPP u Bujanovcu imati dva odbornika, u Subotici u koaliciji sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini tri, dok su u Beogradu uspeli da „simpatičnom i čudnom“ kampanjom skrenu pažnju na položaj pripadnika nacionalnih manjina.

„Od ovog trenutka stavljamo tačku na disoluciju i otvaramo stranicu unifikacije naše stranke, političkih prilika u Sandžaku i našeg naroda. To će nam biti programski cilj u naredne četiri godine“, istakao je on.

Na pitanje novinara da li je moguća saradnja sa SDA Sandžaka, a na osnovu potpisanog sporazuma o formiranju većine u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV), Zukorlić je rekao da treba prvo da se koalicioni partner izjasni da li taj sporazum još uvek važi.

„Zainteresovani smo za saradnju sa svim političkim faktorima, ali su programski ciljevi broj jedan. Sarađujemo sa SNS-om u Beogradu, a sa SDA Sandžaka u BNV, ne bežimo od saradnje. Crvena linija je da ne sarađujemo sa kriminalcima i političkim štetočinama“, naglasio je on.

Poručio je da je stav o genocidu u Srebrenici jasno iznosio tokom kampanje, te da tu „osetljivu i bolnu temu za Bošnjake ne treba koristiti za jeftine političke poene“.

„O Srebrenici možemo da pričamo u Potočarima. Ugljaninu mogu da odgovorim u Potočarima, 11. jula, kada prvi put dođe na dženazu (sahranu)“, izjavio je Zukorlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari