Zukorlić: Želimo nastavak saradnje sa SNS i učešće u novom sastavu Vlade Srbije 1Foto: N. Kočović

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić poručio je, nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučića, da njegova partija želi nastavak saradnje sa naprednjacima i “suštinsko učešće” u novom sastavu Vlade Srbije.

On je ocenio da SPP ima korektne odnose sa Srpskom naprednom strankom i da žele da nastave sve ono što su započeli, kao i da urade nešto novo, posebno značajno, za Sandžak.

Zukorlić nije govorio o konkretnim kadrovskim rešenjima, već o brojnim opcijama o kojima će blagovremeno obavestiti javnost, navodeći da je SPP zainteresovana za “pozicije po dubini, ali i u vrhu vlasti”.

“Mi ćemo prihvatiti svaku ponudu koja će nam omogućiti da realizujemo program SPP”, dodao je on.

Istakao je da im je Vučić preneo infromacije o ozbiljnim, konkretnim projektima koji će “doprineti dizanju standarda” u Sandžaku.

“Ništa ne podiže standard kao autoput, budući aerodrom, veliki infrastrukturni projekti, kliničko-bolnički centar i slično”, kazao je Zukorlić.

Stranka pravde i pomirenja, čiji je osnivač bio pokojni sandžački muftija Muamer Zukorlić, u Skupštini Srbije imaće tri poslanika.

Vučić je razgovorima sa predstavnicima manjinskih lista počeo konsultacije o formiranju nove vlade, a iako je bila pozvana, na sastanak sa predsednikom Srbije nije došla delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari