Zukorlićev sin izabran za predsednika Stranke pravde i pomirenja 1Foto: SPP

Usame Zukorlić na mestu predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) nasledio je svog oca Muamera.

Jednoglasno je izabran za v.d. predsednika SPP na današnjoj sednici proširenog sastava predsedništva te stranke.

U prvom obraćanju javnosti, rekao je da je ispred Usame Zukorlić, koji nije muftija „ali jeste prvi među jednakima i stražar muftijinog puta“.

Članovima stranke i simpatizerima, poručio je da ne brinu jer je njegov otac „ostavio institucije i timove, ljude kojima je verovao i koji su sposobni da ih vode“.

– Želim naglasiti, da mi hoćemo jedinstvenu Islamsku zajednicu sa duhovnim centrom u Sarajevu u matici BiH – rekao je Usame  Zukorlić i naglasio da ta stranka ima potpisan  sporazum sa vladajućom partijom i da će biti ispoštovan svaki član tog dokumenta, onako „kako je u amanet ostavio muftija da se sprovede do kraja“.

Novi predsednik SPP je rekao da je „Sandžak raskrsnica Balkana i mi želimo dobre odnose sa svim narodima na Balkanu“, ali i sa Turskom, Briselom i Vašingtonom.

Nedavno je, na predlog svoje partije, izabran za zamenika predsednika Republičke izborne komisije (RIK).

Usame Zukorlić je rođen 1992. godine u Konstantinu u Alžiru. U Novom Pazaru je završio osnovnu i srednju školu – medresu Gazi Isa-beg.

Na Internacionalnom univerzitetu diplomirao je prava, a na Fakultetu za islamske studije (FIS) diplomirao je pedagogiju i komunikologiju.

Bio je predavač u medresi Gazi Isa-beg i asistent na Departmanu za pravne nauke Internacionalnog univerziteta

Posle ovog izbora, odmah su se pojavile spekulacije da je pobeđena struja koju su predvodili Elma Elfić, druga Zukorlićeva supruga, i narodni poslanik Samir Tandir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari