prizrenski Artemije (Radosavljević), osveštao je juče u Prilužju novi hram posvećen Preobraženju Gospodnjem. „Hram se podiže, ne da se gleda spolja, nego da se ispuni iznutra. Preobraženje Gospodnje putokaz je ljudima da dožive svoje preobraženje i postanu bolji nego što su sada“, poručio je u besedi vladika Artemije, prenosi KIM radio iz Čaglavice.

prizrenski Artemije (Radosavljević), osveštao je juče u Prilužju novi hram posvećen Preobraženju Gospodnjem. „Hram se podiže, ne da se gleda spolja, nego da se ispuni iznutra. Preobraženje Gospodnje putokaz je ljudima da dožive svoje preobraženje i postanu bolji nego što su sada“, poručio je u besedi vladika Artemije, prenosi KIM radio iz Čaglavice. Gradnja crkve započeta je pre dve godine. Zidali su ga bivši radnici EPS-a, koji su posle 1999. ostali bez posla u termoelektrani Obilić. Vladika Artemije uručio je zahvalnice svima koji su pomogli izgradnju hrama. Osveštanju novog hrama osim ministra Bogdanovića prisustvovali su i pomoćnik ministra za poslove Srbije na KIM Zvonko Stević i član SPS Branko Ružić.
Bogdanović je juče posetio i mešovito selo Grace u opštini Vučitrn, a Zvonko Stević je najavio da će do kraja godine biti napravljena osnovna baza podataka projekata koje Srbija finansira u Pokrajini, kao i socijalna karta stanovništva koje se finansira iz budžeta Srbije. Stević kaže će posle izrade baze podataka morati da se preispita uredba Vlade Srbije iz 2003. o isplatama nadoknade stanovništvu na KIM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari