ZZK: Kragujevački „naprednjaci” dosledno nedosledni 1Foto: Z.S.M.

Povodom građanskih protesta oko uvođenja naplate za parking mesta u kragujevačkom naselju Aerodrom (o čemu je list „Danas” više puta pisao svojim saopštenjem reagovali su iz iz Pokreta Zajedno za Kragujevac.

„Gospodo ’naprednjaci’ iz gradske vlasti, kada ste pre sedam godina bili opozicija obećavali ste da ćete ukinuti plaćanje parking mesta u gradu, te da Parking servis ne treba da postoji. Tada vam je skrenuta pažnja da je to nerealno te da se radi o čistom politikanstvu kao i da se plaćanje parkiranja uvodi po zonama tamo gde su obezbeđeni uslovi (rekonstruisani i prošireni parkinzi) a sve u funkciji regulisanja stacionarnog parkiranja sa ciljem da stanari imaju obezbeđena mesta za parkiranje”, stoji u današnjem saopštenju ZZK upućenog na adresu kragujevačkog SNS-a.

Po njima sada lokalni SNS kao vlast uvodi obavezno plaćanje parkiranja na Aerodromu a da u toj Mesnoj zajednici nije napravio „ni jedno parking mesto niti rekonstruiso postojeća parkirališta”.

„Sa vašom vlašću problem parkiranja na Aerodromu uveden je u potpuni haos, posebno u ulici Svetogorskoj, koja je trebala da bude nulta zona sa najskupljim parkiranju po satu i sa ograničenim vremenom korišćenja”, smatra Zajedno za Kragujevac dodajući da je to učinjeno izgradnjom Tržnog centra „Sava” koji nema ni jedno parking mesto za posetioce.

Iz ZZK podsećaju kragujevački SNS da je dozvola koju su oni izdali „predviđala da parkiranje bude omogućeno na krovu ovog objekta”, što po njima „samo po sebi ne bi bilo sporno da je uslov ispostovan”. Ali nije.

Kod ovakvog činjeničnog stanja Zajedno za Kragujevac u potpunosti podržava stavove svog Mesnog odbora Aerodrom na čelu sa Draganom Milićevic i pruža punu podršku građanima Mesne zajednice Aerodromi u njihovim opradanim zahtevima.

Ta, podrška ZZK žiteljima naselja Aerodrom i to pre svega u obustavi naplate parkiranja u ovoj Mesnoj zajednici sve dok se ne steknu uslovi, rekonstruišu postojeća parkirališta i izgradi minimum 300 novih parkin mesta.

Potom, da se izvrši revizija građevinske dozvole za TC „Sava” i obaveže investitor objekta da izgradi dovoljan broj parking mesta neophodnih za funkcionisanje ovog tržnog centra.

Po njima zatvoreno parkiralište u okviru pijace na Aerodromu treba da ostane u funkciji a izmenom Odluke o naplati parkinga treba ukinuti nultu zonu parkiranja u Ulici Svetogorskoj jer po mišljenju ZZK – Mesna zajednica Aerodrom treba da bude jedna zona parkiranja.

U svom današnjem saopštenju Pokret Zajedno za Kragujevac još jednom ističe da su oni apsolutno dosledni svojim programskim ciljevima, među kojima je i zoniranje i naplata parkirališta „kao civilizacijske tekovine”. Ali tekovine koja je pre svega u funkciji građana a ne kao ispunjavanje zaheva obesnih investitora ili puko „popunjavanje razvučene gradske kase”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari