ZZŠ: Koliko vrtića u Kragujevcu je „pojela” nesavesna gradska vlast u poslednjih deset godina? 1Foto: Z. S. M.

 

Zajedno za Šumadiju pozdravlja svaku investiciju u gradu Kragujevcu, mada retko ima priliku za tako nešto, pa ovom prilikom pozdravljamo početak izgradnje dva nova vrtića, iako jedna od ove dve investicije dolazi sa republičkog nivoa.

– Ali moramo da reagujemo na tvrdnju resornog člana Gradskog veća za obrazovanje Dušana Aleksića: „da je poslednji državni vrtić napravljen 2010. godine a pre toga ko zna kad, pa zbog toga imamo liste čekanja u Kragujevcu”, navode iz ZZŠ u svom obraćanju javnosti i medjima.

Oni podsećaju da je poslednji vrtić u saradnji grada Kragujevca i kompanije Fijat „Autić” otvoren 2014. godine i da se nalazi u gradskoj mreži vrtića.

– Svakako je posle smene administracije Veroljuba Stevanovića i dolaskom Srpske napredne stranke na vlast zaustavljen razvoj Kragujevca pa je, evo trebalo deset godina da prođe da počne izgradnja prvog vrtića. Pre toga, 2010. godine otvoren je na Deninom brdu vrtić „Cvetić”, a pre njega, ne baš toliko davno, te 2008. godine kada je gospodin Aleksić ušao u politiku baš kroz Zajedno za Šumadiju, otvoren je vrtić „Sunce” u naselju Bubanj, pedantno nabrajaju iz ZZŠ.

A od perioda dolaska na vlast Srpske napredne stranke, po njihovim rečima, u poslednja dva mandata uz pomoć udruženja „300 Kragujevčana” grad je ostao bez jednog vrtića „Leptirića”, doduše procesom restitucije, ističu oni.

Tako da je bilans što se tiče izgradnje vrtića u prethodnih deset godina vlasti SNS-a i „300 Kragujevčana” – dva započeta i jedan izgubljen vrtić što bi u zbiru dalo jedan vrtić za deset godina smatraju u Zajedno za Šumadiju.

Oni javno pozivaju gospodina Aleksića kao jednog bitnog člana vladajuće koalicije bez čijih glasova u gradskom parlamentu nema većine, da se zauzme u procesu rasvetljavanja afere „Servis” gde je privatnom licu protivno svim pravilima isplaćeno 296 miliona dinara iz gradskog budžeta i da tim novcem kada ga grad povrati se izgradi još jedan novi vrtić.

– Ili da se utvrde krivci zbog čega rekonstrukcija gradske Tržnice traje već pet godina i košta građane Kragujevca već skoro milijardu dinara, odnosno za taj novac se moglo izgraditi još pet novih vrtića, zaključuju u ZZŠ.

Zbog svega navedenog u Zajedno za Šumadiju postavljau pitanje – Koliko je vrtića „pojela” nesavesna gradska vlast za prethodnih deset godina?

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari