3 greške zbog kojih crna kafa ima loš ukus 1Turska kafa, fotografija: Önder Örtel on Unsplash

Veliki broj odraslih ne može da zamisli početak dana bez kafe, a na našim prostorima prednost dajemo turskoj, odnosno domaćoj kafi. U nastavku otkrijte u čemu grešite kada niste do kraja zadovoljni ukusom.

Najbitnije je da je mešavina kvalitetna i na njoj ne bi trebalo da štedite, piše klix.ba. Na početku ne treba da čekate da voda proključa, sklonite je sa ringle ranije. Deo vode sipa se u fildžan, a u ostatak se dodaje kafa.

Promešajte da nema grudvica i vratite na ringlu. Tik pred ključanje opet je sklonite s vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Ponovo je vratite na šporet i sačekajte da provri.

Kada je sklonite s ringle, sačekajte nekoliko sekundi i dodajte kašičicu hladne vode. Nakon toga možete poslužiti kafu.

Najčešće greške koje kvare ukus turske kafe su:

  • Previše mešanja
  • Kafa prilikom kuvanja nekoliko puta dospe skroz do vrha džezve
  • Šećer dodajete nakon što ste skuvali kafu. Treba da ga sipate dok je voda u džezvi hladna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari