Argentinski ćevap je ukusno i zasitno jelo koje objedinjuje mnogima dve omiljene namirnice, a to su mleveno meso i krompir! Uz dodatak belog luka i začina, te pohovani u dubokom ulju, ovi ćevapi su sve samo ne obični, a posluženi uz umak i salatu po želji postaju pravi gurmanski obrok!
Argentinski ćevap krasi hrskava korica i slasna aroma, a budući da se sprema vrlo brzo, eto savršenog predloga za bogat i vrlo ukusan ručak za celu porodicu. U nastavku pogledajte kako ovo jelo lako možete napraviti kod kuće:
Argentinski ćevap
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 2 veća kromira
- 2 jajeta
- 1-2 čena belog luka
- so i biber, po ukusu
- brašno
- prezle
- drugi začini po želji
Priprema:
- Krompir oljuštite, skuvajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi.
- U međuvremenu razdvojte belanca i žumanca, pa belanca umutite viljuškom.
- Nakon što se krompir ohladi, izrendajte ga (slobodno može na krupnije rende), pa ga pomešajte sa mlevenim mesom, belim lukom, žumancima, solju i biberom, a po želji možete dodati i neki drugi začin.
- Oblikujte malo deblje ćevape, pa svaki uvaljajte prvo u brašno, pa u belanca, a zatim i u prezle.
- Pržite u dubokom ulju, po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
- Izvadite ih i stavite na ubrus da upiju višak masnoće.
- Poslužite tople uz svežu salatu ili umak po želji i uživajte u ovom ukusnom, bogatom obroku! Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.