argentinski ćevapFoto: Shutterstock/Chase D'animulls

Argentinski ćevap je ukusno i zasitno jelo koje objedinjuje mnogima dve omiljene namirnice, a to su mleveno meso i krompir! Uz dodatak belog luka i začina, te pohovani u dubokom ulju, ovi ćevapi su sve samo ne obični, a posluženi uz umak i salatu po želji postaju pravi gurmanski obrok!

Argentinski ćevap krasi hrskava korica i slasna aroma, a budući da se sprema vrlo brzo, eto savršenog predloga za bogat i vrlo ukusan ručak za celu porodicu. U nastavku pogledajte kako ovo jelo lako možete napraviti kod kuće:

Argentinski ćevap

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 2 veća kromira
  • 2 jajeta
  • 1-2 čena belog luka
  • so i biber, po ukusu
  • brašno
  • prezle
  • drugi začini po želji

Priprema:

  1. Krompir oljuštite, skuvajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi.
  2. U međuvremenu razdvojte belanca i žumanca, pa belanca umutite viljuškom.
  3. Nakon što se krompir ohladi, izrendajte ga (slobodno može na krupnije rende), pa ga pomešajte sa mlevenim mesom, belim lukom, žumancima, solju i biberom, a po želji možete dodati i neki drugi začin.
  4.  Oblikujte malo deblje ćevape, pa svaki uvaljajte prvo u brašno, pa u belanca, a zatim i u prezle.
  5. Pržite u dubokom ulju, po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  6. Izvadite ih i stavite na ubrus da upiju višak masnoće.
  7. Poslužite tople uz svežu salatu ili umak po želji i uživajte u ovom ukusnom, bogatom obroku! Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari