Prvog vikenda u martu, u Mikser House-u, biće održana peta po redu izložba autohtonih sireva Balkana, „Balkan Cheese Festival“.
Na festivalu će posetioci imati prilike da probaju više od 120 vrsta sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a na posebnim prezentacijama i predavanjima biće predstavljeni i sirevi iz Švajcarske, koja je ovaj put pozvana kao zemlja-gost.
Pored neobičnih i retkih vrsta sireva, gosti će moći da uživaju i u vrhunskim vinima i drugim delikatesima, kao što su različite poslastice sa sirom, među kojima se posebno izdvajaju sladoledi od različitih vrsta sireva.
Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ biće od 10:00 do 20:00 časova.
Tokom festivala, u subotu, 4. marta biće održana različita predavanja i prezentacije na teme:
u 12 časova: Švajcarski sirevi: Istorijat, ekonomski značaj i vrste
u 13 časova: Švajcarski sir Raclette
u 14 časova: Švajcarski sir Tête de Moine
u 15 časova: Švajcarski sir Gruyère AOP
Drugog dana festivala, u nedelju 5. marta u 18 časova, biće proglašeni sirevi pobednici festivala prema glasovima posetilaca.
Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.