Ako imate mnogo obaveza tokom dana, i ne znate kada ćete stići da jedete sledeći put, ovaj omlet vam je najbolji izbor. Posle ovog doručka ne morate da se brinete da ćete ostati gladni.
POTREBNO JE:
200 g mlevene govedine,
2 kašike sitno seckanog crnog luka,
1 čen belog luka,
1 kašičica sojinog umaka,
1 kašika peršuna,
3 jaja,
2 kašike jogurta,
2 kašike ovsenih mekinja,
so,
biber,
1 kašičica ulja.
PRIPREMA: Umutite jaja sa mekinjama i jogurtom, pa dodajte sojin umak, biber i peršun. Ostavite da smesa odstoji desetak minuta da se mekinje natope i omekšaju. Premažite tiganj uljem, dodajte luk i popržite 2-3 minute, zatim dodajte mleveno meso zajedno sa belim lukom i soli i dobro upržite. Dodajte meso sa lukom u umućena jaja, promešajte i vratite smesu u tiganj, pa pecite još oko 4-5 minuta, poklopljeno. Ako imate mikrotalasnu, možete nakon četiri minuta pečenja da istresete omlet na tanjir i dopečete u mikrotalasnoj na 30 sekundi da se i gornji deo lepo zapeče.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.