Bingo torta je poznata poslastica koja je rado viđen gost za rođendanima, slavama i raznim slavljima, a zbog svog sastava – obilja raznih vrsta keksa i puno krema, krije razna iznenađenja, pa je omiljena među decom. Kombinacija različitih tekstura i aroma, među kojima dominiraju keks, vanila i čokolada stvara neodoljivu kombinaciju ukusa koja je siguran kec u rukavu kada treba da pripremite ukusan desert za veći broj ljudi.
Bingo torta sadrži samo jednu koru i jedan krem koji se deli na tri dela, tako da je priprema prilično jednostavna i brza, a ukoliko vam nedostaje recept za ovu savršeno laganu i kremastu poslasticu koja se topi u ustima, detalje pogledajte u nastavku:
Bingo torta
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike ulja
- 1 kašika kakaa
Za fil:
- 4 pudinga od vanile
- 2 l mleka
- 400 g šećera
- 1 kašika gustina
- 250 g margarina
- 150 g mlevenog keksa
- 150 g otopljene čokolade
I još:
- sok od pomorandže
- jaffa keks
- piškote
- mleko za umakanje jaffa keksa
- 1/2 l slatke pavlake
Priprema:
- Najpre umutite sve satojke za koru, pa pecite na 180 stepeni C dok ne dobije zlatnu boju i ne bude skroz pečena, oko 25-30 minuta (u zavisnosti od jačine vaše rerne).
- U međuvremenu u mleku skuvajte 4 pudinga od vanile, prema uputstvu sa pakovanja (koristeći gustin i šećer).
- Kada se fil ohladi, dodajte omekšali puter i sve dobro izmiksajte mikserom da dobijete glatki krem.
- Podelite fil na tri jednaka dela, pa u prvi deo stavite mleveni kekst, u drugi deo otopljenu čokoladu, a treći ostavite bez ičega.
- Složite tortu tako što ćete na tacnu za serviranje prvo staviti koru, zatim je poprskajte sokom od pomorandže, pa premažite filom sa keksom.
- Nakon toga složite jaffa keks (koji ste prethodno kratko potopili u mleko) čokoladnom stranom okrenutom nadole.
- Odozgo nanesite fil sa čokoladom, a zatim preko njega složite i piškote koje ste kratko potopili u sok od pomorandže.
- Preko piškota nanesite žuti krem, pa celu tortu bogato premažite umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
- Stavite u frižider na nekoliko sati ili najbolje preko noći da se svi ukusi fino povežu i da Bingo torta dobije svoj prepoznatljiv ukus.
- Secite tortu na željenu formu i uživajte u ovoj slasnoj i neodoljivoj kremastoj poslastici!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.