bingo tortaFoto: Shutterstock/Wirestock Creators

Bingo torta je poznata poslastica koja je rado viđen gost za rođendanima, slavama i raznim slavljima, a zbog svog sastava – obilja raznih vrsta keksa i puno krema, krije razna iznenađenja, pa je omiljena među decom. Kombinacija različitih tekstura i aroma, među kojima dominiraju keks, vanila i čokolada stvara neodoljivu kombinaciju ukusa koja je siguran kec u rukavu kada treba da pripremite ukusan desert za veći broj ljudi.

Bingo torta sadrži samo jednu koru i jedan krem koji se deli na tri dela, tako da je priprema prilično jednostavna i brza, a ukoliko vam nedostaje recept za ovu savršeno laganu i kremastu poslasticu koja se topi u ustima, detalje pogledajte u nastavku:

Bingo torta

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika kakaa

Za fil:

  • 4 pudinga od vanile
  • 2 l mleka
  • 400 g šećera
  • 1 kašika gustina
  •  250 g margarina
  • 150 g mlevenog keksa
  • 150 g otopljene čokolade

I još:

  • sok od pomorandže
  • jaffa keks
  • piškote
  • mleko za umakanje jaffa keksa
  • 1/2 l slatke pavlake

Priprema:

  1. Najpre umutite sve satojke za koru, pa pecite na 180 stepeni C dok ne dobije zlatnu boju i ne bude skroz pečena, oko 25-30 minuta (u zavisnosti od jačine vaše rerne).
  2. U međuvremenu u mleku skuvajte 4 pudinga od vanile, prema uputstvu sa pakovanja (koristeći gustin i šećer).
  3. Kada se fil ohladi, dodajte omekšali puter i sve dobro izmiksajte mikserom da dobijete glatki krem.
  4. Podelite fil na tri jednaka dela, pa u prvi deo stavite mleveni kekst, u drugi deo otopljenu čokoladu, a treći ostavite bez ičega.
  5. Složite tortu tako što ćete na tacnu za serviranje prvo staviti koru, zatim je poprskajte sokom od pomorandže, pa premažite filom sa keksom.
  6. Nakon toga složite jaffa keks (koji ste prethodno kratko potopili u mleko) čokoladnom stranom okrenutom nadole.
  7. Odozgo nanesite fil sa čokoladom, a zatim preko njega složite i piškote koje ste kratko potopili u sok od pomorandže.
  8. Preko piškota nanesite žuti krem, pa celu tortu bogato premažite umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
  9. Stavite u frižider na nekoliko sati ili najbolje preko noći da se svi ukusi fino povežu i da Bingo torta dobije svoj prepoznatljiv ukus.
  10. Secite tortu na željenu formu i uživajte u ovoj slasnoj i neodoljivoj kremastoj poslastici!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari