Bolonjeze sos – recept koji je praznik za sva čula

  1. Ovo nema veze. Ukupno kuvanje oko 15 min prema tekstu. Ako je autor mislio na ragu onda je ovo potpuni promašaj. Za 15 min povrće ne može da se skuva. Obrišite ovo, nema veze sa kulinarstvom.

  2. Svaki/a italijanski/a kuvar/ica će vam reći da to što se zove „sos bolonjeze“ nema veze ni sa Bolonjom niti Italijom. Sos je nastao šezdesetih godina prolog veka u V. Britaniji, u vreme brzog rasta broja italijanskih restorana.
    To će vam potvrditi i Britanci, na primer, Jamie Oliver ili Gordon Ramsay

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. i 24. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.