Čokoladna torta bez brašna je recept koji ovih dana svi traže. Pravi se veoma lako, ne postoji šansa da vam ne uspe, a ukus je nezaboravan.
Ova čokoladna torta se pravi veoma lako.
Sastojci:
175 g tamne čokolade
7 jaja
140 g maslaca
Priprema:
Zagrijte rernu na 130 stupeni.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Najbolje bi bilo da koristite klasičan okrugli kalup, ili tanju šerpu koja posle može da ide u rernu.
Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umešajte maslac. Mešajte dok se skroz ne otopi. Umutite žumance i dodajte ih lagano mešajući u ohlađenu smesu.
U drugoj posudi ulupajte čvrst šne od belanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smesu.
Mešajte lagano dok smesa ne postane kompaktna.
Sipajte u pripremljen pleh i pokrijte folijom. Pleh stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.
Ostavite je da se ohladi i ukrasite po želji, bočičastim vićem ili kakaom.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.