Brauni je tradicionalni američki čokoladni kolač koji je sve prisutniji u ponudi naših restorana.
Čokoladni brauni je pravi izbor kada vam se jede nešto slatko čokoladno, a nemate puno vremena da čekate pripremu, s obzirom na to da je reč o super jednostavnom kolaču. Brauni su takođe idealni da ih ukrasite prazničnom crveno zelenom dekoracijom (npr. listići nane).
Šta nam je sve potrebno:
- 4 jaja
- 150g brašna
- 150g šećera
- 200g čokolade
- 150g kakao praha
- 125g putera
- kašičica praška za pecivo
- 100g pekan oraha
Način pripreme:
Jaja i šećer penasto umutiti potom dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Puter i čokoladu otopiti na pari pa dodati u smesu od umućenih jaja, kao i naseckane orahe sve dobro promešati.
Izliti u kalup prekriven papirom za pečenje, ako je moguće neka kalup bude četvrtastog oblika.
Peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Brauni ohladiti i prevrnuti na ravnu podlogu, skinuti papir, pa potom seći na kocke.
Napomena: u smesu za kolač možete dodati i drugo seckano koštunjavo voće, komadiće bele ili crne čokolade, kandirano voće. Brauni možete ukrasiti i glazurom od čokolade (100g čokolade, 30g putera).
Uživajte!
https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/767389190113116/
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.