Coleslaw salata je verovatno najpoznatija američka salata. Sigurno je svoju slavu stekla zahvaljujući jednom od lanaca brze hrane, ali pre svega odličnom kremastom ukusu.
Kombinacija određenog povrća i dresinga daje posebnu notu ukusa Coleslaw salati. Šargarepa daje slatkasti ukus, pavlaka i kupus svežinu, a majonez kremastu punoću ukusa. Salata se odlično kombinuje sa različitim vrstama mesa, posebno sa piletinom i grilovanim mesom. Sve preporuke da ovaj jednostavni recept odmah isprobate.
Šta nam je sve potrebno:
- ½ glavice ljubičastog kupusa
- 1 srednja šargarepa
- 1 glavica crnog luka
Za dresing:
- 2 kašike belog sirćeta
- 150g pavlake
- 150g majoneza
- 2 kašičice šećera
- so, biber
Način pripreme:
Povrće dobro oprati, očistiti, osušiti i izrendati na što tanje trakice, pomešati, posoliti, izgnječiti rukama, ostaviti 10-15 minuta da odstoji. Potom dobro iscediti višak tečnosti koje će povrće otpusti.
U posudu za pripremu salate sjediniti sve sastojke za preliv, potom dodati povrće i sve zajedno promešati. Staviti u frižider da se ohladi.
Ova salata je praktična za svaku priliku, brzo se priprema i vrlo je ukusna. Može biti samostalani obrok ili odličan dodatak piletini. Jedna mala preporuka bi bila da salatu poslužite odmah, jer stajanjem otpušta tečnost.
NAPOMENA: Za laganiji ukus pavlaku zamenite gustim jogurtom, umesto sirćeta limunov sok. Ljubičasti kupus zamenite običnim, što se ukusa tiče ništa se neće izmeniti.
Uživajte!
https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/767389190113116/
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.