Da li stvarno treba da perete pirinač pre kuvanja: Evo šta kažu stručnjaci

Ostavite komentar


  1. Dobro je ostaviti ga u vodi preko noći kao pasulj, pre kuvanja, i odstranićete 100% arsena koji je problematičan. Dobro je da odstoji i pola sata u vodi pre kuvanja. Osim toga zrna će nabubreti i lakše i brže će se skuvati.

  2. Probajte da isperete pirinac pa cete videti ne samo mutnu vodu nego i tamno sivu vodu. Dakle ispiranje obavezno!

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.