Život nikada nije bio brži nego danas. Previše obaveza i premalo vremena utiče na svačiji život.
Zato ponekad nemamo vremena za pripremu domaće supe, već posegnemo za onim iz kesice.
Dobijate četiri tanjira supe za par minuta i čini se kao odlična zamena.
Ali, ako ih često konzumirate, morate znati nekoliko stvari. Sastav supe iz kesice nije baš dobar za naše zdravlje, jer sadrže dosta soli i rezanci od belog brašna, piše Dan.
To znači da je povećan udeo ugljenih hidrata, a poseban problem predstavljaju trans masti, odnosno hidrogenizovane biljne masti i pojačivači ukusa.
Visoka koncentracija trans masti, šećera i soli može oštetiti ćelije i povećati rizik od zapaljenskih procesa u organizmu.
Ako dva do tri puta nedeljno jedete supe iz kesice, to nije dobro. Izbegavajte čestu konzumaciju ovih supa.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.