Uoči predstojećih novogodišnjih praznika i bogate trpeze, britanski medicinski časopis Lanset je objavio članak o vrlinama i manama crne čokolade u tekstu pod nazivom „Đavo u crnoj čokoladi“. Časopis najpre podseća na nekoliko istraživanja koja sugerišu da crna čokolada, bogata flavonoidima (antioksidansima u kakau), ima blagotvornom dejstvo na kardio-vaskularni sistem, što je „velika vest za ljubitelje crne čokolade“.
Uoči predstojećih novogodišnjih praznika i bogate trpeze, britanski medicinski časopis Lanset je objavio članak o vrlinama i manama crne čokolade u tekstu pod nazivom „Đavo u crnoj čokoladi“. Časopis najpre podseća na nekoliko istraživanja koja sugerišu da crna čokolada, bogata flavonoidima (antioksidansima u kakau), ima blagotvornom dejstvo na kardio-vaskularni sistem, što je „velika vest za ljubitelje crne čokolade“. S druge strane, mlečna i bela čokolada, koje nemaju flavonoide, „ne nude ništa dobro za zdravlje“, piše Lanset. Lanset upozorava da i crna čokolada „može da bude varljiva“, jer tokom proizvodnje mogu da se uklone flavonoidi.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.