Evo kako možete da iskoristite ostatke mesa i jaja nakon Uskrsa 1Fotografija: Shutterstock

Ukoliko vam je nakon uskršnjih praznika ostao višak kuvanih jaja, mesa i drugih namirnica, na pravom ste mestu. Savet broj jedan je da nikako ne bacate hranu, već od ostataka napravite nova jela.  Sa jaja možete da uklonite ljusku, i jednostavno ih usitnite i napravite salatu uz dodatak špargli, paradajza, kukuruza, komadića mesa i testenine po izboru. Za još predloga ostanite sa nama do kraja teksta.

Od ostataka šunke možete da napravite slane palačinke, tako što ćete da ih nafilujete i narendanim sirom, smotate i prelijete pavlkom za kuvanje.

Ovo jelo potrebno je da pečete 15-ak minuta na 200°C. Nakon toga, spremno je za serviranje.

Ako vam je ostalo pečenog ili kuvanog krompira, napravite krokete. Krompir usitnite, dodajte brašno, prezlu, jaje, mleko i začine. Oblikujte krokete i pržite ih u ulju ili ispecite u pećnici ako želite malo zdraviju verziju.

Izvor: vecernji.hr 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari