faširane šnicleFoto: Shutterstock/ Tatiana Volgutova

Faširane šnicle su ukusno jelo od mlevenog mesa koje dosta podseća na ćufte, ali se od njih ipak malo razlikuje. Naime, za razliku od ćuftica, faširane šnicle su malo ravnijeg oblika, a i obično se ne služe uz sos, već uz krompir, razno povrće ili salatu po želji.

Sa druge strane, faširane šnicle se spremaju vrlo slično kao ćufte. Potrebno vam je samo kvalitetno mleveno meso, malo truda oko oblikovanja šnicli i za tili čas imate ukusan i zasitan ručak ili večeru. U nastavku pogledajte recept za ovo bogato jelo koje će posebno obradovati sve ljubitelje mesa:

Faširane šnicle

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa (junećeg, svinjskog ili mešavina)
  • 1 veća glavica crvenog luka (ili 2 manja)
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 100 g prezle (ili bajatog hleba namočenog u mleko)
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica majčine dušice (ili suvog peršuna)
  • Ulje za prženje
Faširane šnicle - recept za brz i bogat ručak koji će ljubitelji mesa obožavati 1
Foto: Shutterstock/Tatiana Volgutova

Priprema:

  1. Sitno naseckajte crni i beli luk, a zatim ih propržite na malo ulja dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade.
  2. U dubljoj posudi pomešajte mleveno meso, preprženi crni i beli luk, jaje, prezlu, so, biber i majčinu dušicu. Sve dobro izmešajte rukama ili viljuškom dok se sastojci ne sjedine.
  3. Rukama odvajajte delove smese, oblikujte ih u loptice i malo rukom spljoštite tako da formirate šnicle debljine oko 1-2 cm.
  4. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
  5. Pržite šnicle oko 4-5 minuta s obe strane, ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
  6. Poslužite faširane šnicle uz prilog po želji (krompir, povrće ili salatu) i uživajte u svom slasnom i ukusnom domaćinskom obroku. Prijatno!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari