Gorušica je simptom bolesti digestivnog sistema, uglavnom izazvana neodgovarajućom ishranom, koja je popraćena neugodnim pickanjem i bolom iza grudne kosti.
Gorušica se može ublažiti i izlečiti, a sledeće namirnice vam značajno mogu umanjiti simptome.
Čaj od đumbira
Prokuvajte u vodi oljušten i iseckan đumbir grumen (veličine palca), pustite da odstoji desetak minuta, pa popijte. Ovaj napitak je efikasan protiv raznih vrsta upala, a smiriće i gorušicu, piše Punkufer.
Banane
Ako imate simptome gorušice, pojedite bananu. Ovo tropsko voće sadrži minimalne količine kiselina, zbog čega štiti i smiruje nadraženi želudac.
Bademovo mleko
Ova zdrava alternativa klasičnom kravljem ili kozjem mleku pomaže da se neutrališu kiseline u želucu. S bademovim mlekom napravite smuti u koji svakako dodajte jagode, banane i spanać.
Ovsene pahuljice
Nadraženi želudac voli hranu bogatu vlaknima poput ovsenih pahuljica. Dan počnite sa šoljom pahuljica koja će vam dati energiju za naredne sate i smanjiti simptome gorušice.
Komorač
U vruću vodu ubacite dve kašike semenki komorača. Pustite da odstoji pola sata, začinite s medom i popijte. Gorušica će postati prošlost.
Kefir i aloe vera
Kašiku soka od aloe vere pomešajte s kefirom i pojedite za doručak. Ovo je odlična kombinacija koja umiruje digestivni sistem, a uz to je poprilično ukusna.
Zeleno lisnato povrće
S povrćem je teško pogrešiti. Jedite što više zelenog lisnatog povrća poput brokolija, špargle, celera i karfiola. Oni sadrže malo kiselina, što je dobro za želudac.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.