Recept nedelje: Grenadir marš iz bakine kujne

Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam

Ostavite komentar


  1. Uz ovo jelo Vojvođani prave obavezno i supu od belog luka. Čim je krompir kuvan pored se malo prodinsta na ulju beli luk, doda aleva paprika i odmah zalije sa vodom od kuvanog krompira , začini… komplet uz „nasuvo“

  2. Eto ti sirotinjsko jelo par exeance.Tu corbu je moja baba zvala klin corba a mi dcea pitali ima li tu eksera.Jos vise ovakvih recepata.Korisno.Jescemo mi i gloginje.Mada priznajem neznam sta su to gloginje.

    1. pa braco po hristu -spremite se za nasuvo jer snicle I onako necemo imati pa je jedini spas u granadir marsu!!

  3. Ово јело се у Срему зове „Ваљушци с кромпиром“. Никако се не користе макароне (ако се користе, онда искључиво чипкасте макароне), већ умеси тесто, утањи оклагијом и искида у парчиће величине 4-5 цм. Каква купус салата! Ви то изгледа никад нисте јели. Уз ово јело иде искључиво салата од парадјза и лука (лук исећи на ребарца). Пријатно уз ово веома укусно јело. Једина мана: Кад се наједемо овог изврсног јела, после сат времена смо гладни. Зато направите дуплу порцију, па опет испочетка.

  4. Ja sam Banacanka – i evo pojasnjenja. Nasuvo je svaka testenina koja nije prilog drugom jelu. Pa tako imamo nasuvo sa grizom, nasuvo sa kupusom……itd., pa cak i nasuvo u mleku. Inace je preporucujem modernu verziju ovog jela: pripremiti minut pire, posoliti kasicicom suvog zacina (vegetom) umesto soli,dodati alevu papriku, pomesati sa kuvanim testom. I gotovo za 10min. I mnogo lakse nego sa zaprskom sa lukom

  5. Ово мора да се прави са домаћим тестом, какво куповно, барем је тако било, а надам се и биће, код мене у Срему. Ако вас мрзи да месите, онда не треба ни да упропаштавате старе добре рецепте наших бака.

  6. Pa, Branko, naravno da se pre rezanci nisu kupovali jer ih nije ni bilo da se kupe a naročito po selima. Danas možete da birate: domaće, uvozne, sa jajima, bez jaja, bez glutena, šarene i kakve sve ne! Ima i raznih recepata za „nasuvo“ – recimo sa slaninom i razne druge varijante.

Ostavite komentar


Recepti

lazanja

Lazanja – recept za bogato, zasitno i izdašno italijansko jelo koji uspe svaki put

Lazanja je jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje koje se rado priprema i jede širom sveta! Slojevi tankih kora za lazanju u kombinaciji sa bogatim filom od mlevenog mesa i pelata, obilno preliveni bešamel sosom i posuti sirom predstavljaju pravi raj za nepca kome je jako teško odoleti. Ovo izdašno i zasitno jelo naročito godi kada nam se jede nešto toplo, fino i utešno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.