Gulaš sa kiselim kupusom i kobasicama je pravo gurmansko jelo kao stvoreno za zimski ručak. Bogatih aroma, ovo jelo na kašiku ne samo da će vas fino ugrejati i okrepiti tokom hladnih dana, već će vas sigurno i oduševiti slojevitim ukusom, naročito ukoliko volite spoj kiselog kupusa i mesa.
Gulaš sa kiselim kupusom i kobasicama predstavlja nešto drugačiju varijantu klasičnog gulaša, ali kako su jela sa pomenutim povrćem tokom zime uvek rado viđena na trpezi, verujemo da će vam se i naš današnji predlog jako dopasti. Detaljan recept, koji smo otkrili na sajtu Punkufer.hr, sledi u nastavku:
Gulaš sa kiselim kupusom i kobasicama
Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa
- 2 kobasice
- 600 g goveđeg mesa za čorbe
- 2 velika luka
- 50 g svinjske masti
- 1 litar bujona ili vode
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 lovorov list
- 2 kašike mlevene paprike
- 250 g pavlake
- so i biber, po ukusu
Priprema:
- Iseckajte luk. U šerpi istopite mast (ili dodajte ulje) i na laganoj vatri dinstajte luk dok ne omekša.
- Meso isecite na kockice i dodajte ga u luk zajedno sa mlevenim kimom i lovorovim listom.
- Pržite meso dok ne porumeni. Zatim dodajte mlevenu papriku i brzo sipajte vodu (biber lako gori). Pokrijte lonac i ostavite da se krčka 3-4 sata.
- Kiseli kupus krupno iseckajte i dodajte u šerpu zajedno sa kobasicama. Kuvajte dok kupus ne omekša, oko 20 minuta. Neposredno pre serviranja umešajte pavlaku za kuvanje.
- Poslužite toplo i uživajte. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.