Hajdemo na našu kafu 1

Odgovor na pitanje čime ogromna većina ljudi u Srbiji, ali i u mnogim drugim krajevima planete počinje dan, više je nego jednostavan, možda i jedini moguć, nedvosmislen.

Kafa je najkonzumiraniji napitak, nisu za tu tvrdnju neophodna nikakva istraživanja, ona se prvo nudi i gostima, i namernicima, njome se ljudi dočekuju i ispraćaju. Ona nam otvara oči, uz nju se ćaska, ali i donose bitne poslovne odluke. Ali iako mnogo toga staje u jednu reč, daleko od toga da je svaka kafa istaa dobar ukus kafe presudni su kvalitet zrna i svežina.

Brazil, Kolumbija, Kostarika, Dominikanska Republika, Ekvador, El Salvador, Gvatemala, Honduras, Jamajka, Meksiko, Nikaragva, Panama, Peru i Venezuela su područja na kojima se proizvodi kafa prepoznatljiva po lakoći zrna, jednostavnosti i gorčini ukusa.

Bean&Leaf, specijalizovana pržionica i snabdevač kvalitetne kafe iz Beograda nudi kafu kreiranu od probranih i najboljih zrna, od 59 vrsta iz celog sveta, lokalno prženih i spojenih u autentičnu aromu. Bez obzira da li je u pitanju espreso, filter, domaća kafa ili voda „Royal Spring“, Bean&Leaf proizvodi imaju preporuku NJKV Prestolonaslednika Aleksandra II.

U B&L veruju da je kafa novo vino, kao što u vinu ukus zavisi od sorti grožđa koje se koriste u njegovoj proizvodnji tako je i za poseban ukus veoma važno koju vrstu kafe i koliki procenat koristite prilikom stvaranja blenda. Ukoliko želite više pene onda ćete svakako dodati malo više robuste. Prema mišljenju vrsnog pržioničara Bean and Leafa, kafa najbolja po kvalitetu je Kolumbija supremo, koja ima veliko zrno i odličnu aromu. Vlasnica ipak preferira zrna sa Kube. Ova vrsta kafe se lako prepoznaje po punom telu, karakterističnoj aromi koja je kombinacija orašastih plodova i čokolade. Iskusni barista najviše uživa uz šoljicu Etiopije zbog arome bobičastog voća.

Svaka vrsta ima poseban šmek, Bean&Leaf ima jedinstvenu tehniku u Srbiji – „pečemo po ukusu“, što znači da kupci imaju mogućnost da odabirom vrsta kafa sami formiraju svoj blend jedinstvenog ukusa.

Tu prednost izbora prepoznali su na Kraljevskom dvoru u Beogradu, mnogim ambasadama i reprezentativnim hotelima i restoranima u Srbiji koje B&L sa ponosom ističe na svom sajtu (beanandleaf.net). Svi su oni izabrali svoj blend, i svi oni znaju da će dobiti sveže pripremljenu kafu u nedeljnim serijama. To je onaj drugi element uz kvalitet zrna- svežina je podjednako bitna, kafa „vetri“ i time se menja njena aroma i ukus. Zato u B&L nema gomilanja, kafa se peče u tačno naručenim količinama i u „poslednji čas“ pred isporuku. Razlika je primetna i manje pasioniranim konzumentima, kao i nijanse u blendovima. Lako je proveriti, B&L kafa je na različitim lokacijama specifičnog ukusa, ali podjednako kvalitetna, zahvaljujući primeni veština italijanskih majstora. Na radost onih koji u kafi najviše uživaju u svom domu, proizvodi Bean and Leafa će se uskoro naći u Vero supermarketima.

Dnevno se na svetu popije milijardu i 400 miliona šoljica, žene daleko više uživaju u kafi, a istraživanja koja su obavljena na Harvardu pokazuju da su žene koje redovno piju kafu izložene 20 odsto manjem riziku od depresije. „Hajdemo na našu kafu“ kao svakodnevica, potpuno bi smanjilo rizik od neprijatnih iznenađenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari