Još uvek koristimo blagodeti raznovrsne prolećne ponude svežeg voća i povrća. Danas pripremamo jelo sa tikvicama cukini.
O tikvicama smo već pisali da su svojom mekoćom i neutralnim ukusom neiscrpan izvor ideja za pripremu različitih ukusnih jela. Cukini tikvice nalazimo u varijetetima tamno zelene, žute ili šarene kore ali isto tako duguljastog i okruglog oblika. Ovaj recept spada u lagana jela za pripremu, ali potuno ukusno i zdravo jelo, idealno za toplije letnje dane.
Šta nam je sve potrebno:
- 2 tikvice cukini
- 250g čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- 125g mocarela bejbi
- so, biber, origano
- maslinovo ulje
- 40g parmezana
- 100g prezle
- peršun
Način pripreme:
- Oprane tikvice cukini iseći na kolutove. Staviti u posudu i preko njih posuti so, origano, sitno naseckan beli luk (može i u prahu), maslinovo ulje i kašikom promešati kako bi se svaki komad obložio začinima i uljem. Valjati kolutove u prezle pomešane sa parmezanom i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 10-15 minuta na 180C.
- Zatim iseći na pola čeri paradajz kao i bejbi mocarelu, dodati biber, so, prezle, promešati.
- Na kolutove cukinija ređati mocarelu od gore i čeri paradajz i peći još 15 minuta. Servirati i posuti sitno nasckanim peršunom ili mirođijom.
Uživajte!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.