Hrskavi cukini (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Još uvek koristimo blagodeti raznovrsne prolećne ponude svežeg voća i povrća. Danas pripremamo jelo sa tikvicama cukini.

O tikvicama smo već pisali da su svojom mekoćom i neutralnim ukusom neiscrpan izvor ideja za pripremu različitih ukusnih jela. Cukini tikvice nalazimo u varijetetima tamno zelene, žute ili šarene kore ali isto tako duguljastog i okruglog oblika. Ovaj recept spada u lagana jela za pripremu, ali potuno ukusno i zdravo jelo, idealno za toplije letnje dane. 

Šta nam je sve potrebno:

  • 2 tikvice cukini 
  • 250g čeri paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 125g mocarela bejbi
  • so, biber, origano
  • maslinovo ulje
  • 40g parmezana
  • 100g prezle
  • peršun

Način pripreme:

  1. Oprane tikvice cukini iseći na kolutove. Staviti u posudu  i preko njih posuti so, origano, sitno naseckan beli luk (može i u prahu), maslinovo ulje i kašikom promešati kako bi se svaki komad obložio začinima i uljem. Valjati kolutove u prezle pomešane sa parmezanom i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 10-15 minuta na 180C.
  2. Zatim iseći na pola čeri paradajz kao i bejbi mocarelu, dodati biber, so,  prezle, promešati.
  3. Na kolutove cukinija ređati mocarelu od gore i čeri paradajz i peći još 15 minuta. Servirati i posuti sitno nasckanim peršunom ili mirođijom.

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari