Imamo recept za pastu sa karamelizovanim lukom 1Foto: Manfred Segerer / imago stock&people / Profimedia

 

U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataše Pavlović pokazala je kako pravi pastu sa karamelizovanim lukom.

Pasta sa karamelizovanim lukom je preukusna,sprema se jednostavno, a i nije skupa.

Sastojci:

4 kašike mas. ulja

2 kašike maslaca

2 glavice luka

2 kašičice čili ulja

500 ml neutralne pavlake

1 veza svežeg peršuna

1 kašičica belog luka u prahu

so i biber po ukusu.

Priprema:

Luk isecite na sitne kockice.

Najpre na laganoj vatri zagrejte ulje i maslac. Nakon što se zagreje , luk karamelizirajte najmanje 20 minuta. Kada je luk počeo da dobija boju i karamelizirati se, smanjite temperaturu i često mešajte još nekih 10 minuta. Sada dodajte ulje čilija, so, biber, beli luk u prahu i dobro promiješajte. Zatim dodajte i neutralnu pavlaku.

Pustite da se zajedno kuva još oko 5 minuta pre nego što dodate testeninu. Skuvajte testeninu al dente. Dodajte testeninu karamelizovanom luku i pustite da se testenina i umak kuvaju još par minuta da se dobro sjedine.

Na kraju sklonite sa vatre testeninu, dodajte svež peršun, poslužite i uživajte. Po želji po vrhu možete dodati i malo rendanog parmezana.

Za detaljan postupak pogledajte video ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari