Imate pivski stomak? Može da bude opasan po zdravlje, a evo kako da ga se rešite 1Brza hrana, fotografija: Christopher Williams on Unsplash

Da li se ubrajate u one koji žele da se što pre reše „pivskog stomaka“? Naslage u predelu stomaka umeju da budu opasne po zdravlje, jer povećavaju rizik od bolesti poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i bolesti jetre, otkriva aktivni.metropolitan.si. Pročitajte trikove koji će vam pomoći da smršate.

Ograničite prerađene ugljene hidrate

Ugljeni hidrati poput bele testenine, krompira, belog hleba i pekarskih proizvoda mogu da pridonesu gojenju i „pivskom stomaku“.

Mnogo prikladniji izbor su proizvodi od integralnih žitarica i oni koji sadrže veću količinu vlakana.

Isprobajte vežbe visokog intenziteta

U poslednje vreme HIIT treninzi (High Intesity Interval Training) postali su veoma popularni i savršeni su za svakoga ko želi da postigne primetne rezultate u kratkom vremenu. Intenzitetom i brzom vežbom pre ćete „istopiti“ višak u predelu stomaka.

Kod ovakvih vežbi ključno je da uz sebe imate kvalifikvanog stručnjaka koji će se pobrinuti za pravilno izvođenje i tako vas zaštititi od povreda.

Usredsredite se na proteine

Proteini su prilično zasitni, zbog čega ćete unositi manje hrane i posledično pomoći gubitku masnoća. Istovremeno, proteini će pridoneti rastu mišića i tako osigurati isklesan stomak.

Ograničite unos alkohola

„Pivski stomak“ dobio je naziv s razlogom! Alkoholna pića su prilično kalorična, ali istovremeno podstiču apetit. Zbog toga je važno ograničiti takva pića i dati prednost vodi, prirodnom soku ili nekom drugom osvežavajućem napitku.

Generalno, dobro je održavati hidrataciju kako biste sprečili prejedanje i održali zdrav metabolizam, što je veoma važno kada se rešavate „pivskog stomaka“.

Ugljene hidrate jedite na kraju obroka

Može se dogoditi da se tokom obroka previše zasitite prerađenim ugljenim hidratima, što rezultira nedovoljnim unosom proteina i vlakana. Stoga, na svom tanjiru prvo pojedite povrće i proteinski deo, a tek onda se uhvatite u koštac s ostalim prilozima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari